«Αχίλλειος πτέρνα» παραμένει ο χαμηλός τζίρος

«Αχίλλειος πτέρνα» παραμένει ο χαμηλός τζίρος

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αποκλιμάκωση της τιμής του πετρελαίου επαναφέρει σε ομαλή πορεία τις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές. H διατήρηση του θετικού κλίματος στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Δυτικής Ευρώπης ευνοεί και την πορεία της Σοφοκλέους.

Το πρόβλημα για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά παραμένει ο χαμηλός τζίρος, καθώς για να διασπασθούν τα επίπεδα των 3.300 μονάδων απαιτείται καθαρός ημερήσιος όγκος συναλλαγών άνω των 200 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα στο X.A., παραμένει αισιόδοξο, καθώς η έναρξη της διαδικασίας της διάθεσης του 10% του OTE σε ξένους επενδυτές, αντανακλά την εμπιστοσύνη των διεθνών χαρτοφυλακίων προς την ελληνική οικονομία. Ταυτόχρονα, η άντληση τουλάχιστον 850 εκατ. ευρώ από την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα αποτελέσει τονωτική ένεση για τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού.

Η διορία δημοσίευσης των εξαμηνιαίων λογιστικών καταστάσεων ολοκληρώνεται την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. H μέχρι τώρα εικόνα είναι θετική, με τις εισηγμένες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα να εμφανίζουν αύξηση πωλήσεων και κερδών. Παράλληλα, η έναρξη της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, σηματοδοτεί την αρχή της οικονομικής περιόδου με τον πρωθυπουργό να ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να δώσει το στίγμα της οικονομικής πολιτικής. H προσδοκία των Ελλήνων και διεθνών επενδυτών της Σοφοκλέους, είναι ο κ. Καραμανλής στην αυριανή του ομιλία να εξαγγείλει ένα τολμηρό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και να δοθούν οι εγγυήσεις για την απελευθέρωση των υγιών δυνάμεων της χώρας.

Αναφορικά με τα στατιστικά στοιχεία της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε με οριακή πτώση 0,07% στις 3.297,21 μονάδες. 125 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 140 σημείωσαν πτώση και 125 παρέμειναν αμετάβλητες. H συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώθηκε στα 153 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 1,2 εκατ. ευρώ αφορούσαν πακέτα. Ειδικότερα οι προσυμφωνημένες συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν ήταν οι εξής: για την Εθνική Τράπεζα, δύο πακέτα των 12.400 και 20.000 τεμαχίων στα 30,55 και 31 ευρώ αντίστοιχα και ένα πακέτο 3.400 τεμαχίων της Εγνατίας Τράπεζας στα 3,90 ευρώ. Ενα πακέτο των 21.100 τεμαχίων της Intracom στα 5,65 ευρώ και ένα πακέτο 3.510 τεμαχίων της ΔΕΗ στα 19,94 ευρώ, ενώ μετά τη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 1.375 τεμαχίων της Εμπορικής στα 25 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή