EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αναδιάρθρωση απέδωσε καρπούς στη Victoria Ασφαλιστική Ζημιών

Αυξημένα κατά 130% είναι τα προ φόρων κέρδη της Victoria Ασφαλιστικής Ζημιών -θυγατρικής εταιρείας της ERGO της οποίας βασικός μέτοχος είναι η Munich Re- κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, ως αποτέλεσμα του προγράμματος οργανωτικής αναδιάρθρωσης που εφαρμόζει η νέα διοίκηση της εταιρείας. Συγκεκριμένα το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στα 3,1 εκατ. ευρώ έναντι 1,3 εκατ. ευρώ και η αύξηση της κερδοφορίας συνδέεται με αντίστοιχη βελτίωση του συνόλου των οικονομικών δεικτών. Ειδικότερα το σύνολο του ενεργητικού αυξήθηκε στα 143,5 εκατ. ευρώ από 127,3 εκατ. ευρώ, ενώ η παραγωγή ασφαλίστρων αυξήθηκε επίσης στα 31 εκατ. ευρώ έναντι 28,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. H εταιρεία προχώρησε παράλληλα σε σημαντική αύξηση των αποθεμάτων της και βρίσκεται ήδη μεταξύ των τεσσάρων εταιρειών με τα υψηλότερα αποθέματα στην ελληνική αγορά. Σημαντική είναι και η αύξηση των επενδύσεων, το ύψος των οποίων ανήλθε στα 102,1 εκατ. ευρώ έναντι 67,1 εκατ. ευρώ πέρυσι και μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η αγορά του νέου ιδιόκτητου κτιρίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γενικού διευθυντή και αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Victoria, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της αναδιοργάνωσης της εταιρείας και αναμένεται υπερκάλυψη των στόχων που έχουν τεθεί.

Με ποια θέματα ασχολήθηκε το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου

Συνεδρίασε χθές το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών και ενημερώθηκε για τα εξής θέματα:

– Για την πορεία των διαβουλεύσεων της Επιτροπής Τροποποίησης του Κανονισμού.

– Για την αύξηση και ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.», με αντίστοιχη ισόποση μεταβολή της ονομαστικής αξίας της μετοχής.

– Για τη λύση σύμβασης (παύση) ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρείας «ΠΕΡΣΕΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΒΕΕ» από την εταιρεία – Μέλος του Χ.Α. «ΚΥΚΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ».

8 Για την αλλαγή επωνυμίας της εταιρείας «ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡεΙΑ» σε «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» με διακριτικό τίτλο « ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ INFOTECH A.E.». Η αλλαγή επωνυμίας ισχύει από τις 14 Σεπτεμβρίου.

Επίσης το Δ.Σ. του Χ.Α. σε χθεσινή του συνεδρίαση αποδέχθηκε:

– Το αίτημα της εταιρείας «ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ» για την παραίτησή της από την ιδιότητα Μέλους στις Αγορές Αξιών και Παραγώγων του Χ.Α.

– Την παραίτηση της «ALPHA BANK A.E.» από την ιδιότητα του Ειδικού Διαπραγματευτή στα ΣΜΕ στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου.

Γαλλική τιμητική διάκριση στην Electrolux

H Electrolux Professional κατέκτησε την τιμητική διάκριση «JANUS», στην κατηγορία του βιομηχανικού σχεδιασμού κατά την 50ή επέτειο από την ίδρυση του θεσμού για το Molteni Podium Cooker. Η βράβευση έλαβε μέρος, στις 8 Ιουλίου του 2005 στο Γαλλικό Κοινοβούλιο κάτω από τo βλέμμα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ. Η Electrolux Professional ήταν μία από τις 30 εταιρείες – ηγέτης, στον κόσμο, που έλαβε την τιμητική διάκριση, δίπλα σε άλλα μεγάλα ονόματα – εταιρίες όπως η Peugeot, Philips, Porsche, Renault και Toshiba. Κατά τη διάρκεια της απονομής, η κ. Anne – Marie Sargueil (πρόεδρος του Γαλλικού Ινστιτούτου Σχεδιασμού) και ο κ. Christophe Beaux (διοικητικός μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου του Francois Loos και υπουργός Βιομηχανίας), απέδωσαν τις τιμητικές διακρίσεις. Το βραβείο «JANUS» απονέμεται στα προϊόντα που προσφέρουν εργονομικές, ολοκληρωμένες λύσεις με συνδυασμό των στοιχείων αισθητικής καθώς και της τεχνολογίας. Οπως ο Janus – ο Ρωμαϊκός θεός της αλλαγής και μεταβολής όπως και η εξέλιξη του παρελθόντος στο μέλλον – η Electrolux Professional προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες της, συνδυάζοντας την παράδοση με την ποιότητα και υπολογίζοντας αξίες όπως λειτουργικότητα, εργονομία, αισθητική, δημιουργικότητα, πρωτοτυπία, σεβασμό στο περιβάλλον, σχεδιασμό, κατασκευή, υγιεινή και ασφάλεια.

Διαγωνισμός για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στη χώρα

Για 4η συνεχή χρονιά, το Great Place to Work? Institute Hellas και το ALBA, διοργανώνουν το διαγωνισμό για τις 20 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός έχει σκοπό την επιλογή και βράβευση των καλύτερων επιχειρήσεων σε κάθε χώρα, αναφορικά με το εργασιακό τους περιβάλλον και τις πρακτικές διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού που εφαρμόζουν. Οι ελληνικές εταιρείες που θα περιληφθούν στη λίστα των 20 καλύτερων επιχειρήσεων στη χώρα μας, εξασφαλίζουν αυτόματα τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό για τις 100 καλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες. Ουσιαστικός στόχος του διαγωνισμού είναι να στρέψει το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων στη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα, αποτυπώνοντας και αποτιμώντας το εργασιακό τους κλίμα και συγκρίνοντας τις πρακτικές διοίκησής τους με τους «πρωταθλητές» του συγκεκριμένου τομέα. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλες οι εταιρείες, οποιουδήποτε νομικού καθεστώτος -ιδιωτικές και δημόσιες- που απασχολούν τουλάχιστον 50 υπαλλήλους και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα το λιγότερο 3 χρόνια. Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2005.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή