Eurodrip: H συμμετοχή της Global Capital Investors ενισχύει την εταιρεία

Eurodrip: H συμμετοχή της Global Capital Investors ενισχύει την εταιρεία

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως συμφωνία που ενδυναμώνει την κεφαλαιακή διάρθρωση του ομίλου Eurodrip και η οποία δεν θα επηρεάσει την επιχειρηματική του υπόσταση και τον σκοπό, χαρακτηρίζει η διοίκηση της εισηγμένης την επικείμενη απόκτηση του 49,31% των μετοχών της από την Global Capital Investors, σε επίσημη επιστολή της προς τις χρηματιστηριακές αρχές

Ειδικότερα, σημειώνεται ότι είναι μια συμφωνία που θα συμβάλει στην ενίσχυση της περαιτέρω αναπτυξιακής πορείας του ομίλου.

Οσον αφορά την εταιρεία Global Capital Investors (II) LP, επισημαίνεται στην επιστολή ότι είναι ένα venture capital/private equity fund, το οποίο εδρεύει στο Guernsey, Channel Islands. O σκοπός του είναι να επενδύει σε εταιρείες ελληνικών συμφερόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Global Capital Investors (II) LP έχει συνολικά κεφάλαια 200.000.000 ευρώ. Επενδυτικός σύμβουλος είναι το group της Global Finance. Διαχειριστής και θεματοφύλακας του fund είναι η τράπεζα EFG Private Bank (Channel Islands). Το fund μέσω της θυγατρικής του Aquanova International Holdings BV, που εδρεύει στην Ολλανδία, βάσει της συμφωνίας προτίθεται να εξαγοράσει το 49,31% της Eurodrip ΑΒΕΓΕ.

Τονίζεται επίσης στην επιστολή, ότι μέρος των εσόδων που θα αποκτηθούν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα κατευθυνθούν στη συγκέντρωση των συμμετοχών του Ομίλου με στόχο την καλύτερη διοίκηση και την επίτευξη υψηλών επιχειρηματικών επιδόσεων, τη διεύρυνση του μεριδίου αγοράς στις δύο μεγάλες αγορές της Τουρκίας και Αμερικής και τη μεγαλύτερη κερδοφορία προς όφελος των μετόχων του Ομίλου Eurodrip. Ετσι, θα διατεθούν στην απόκτηση της συμμετοχής (49%) του κ. Δημήτριου Παρασκευόπουλου στην Eurodrip Damla Sulama Sanayi Ve Ticaret A.S., την απόκτηση της συμμετοχής (85%) του κ. Δημήτριου Παρασκευόπουλου στην Eurodrip Sulama Pazarlama Ve Ticaret A.S. και την απόκτηση της συμμετοχής (14%) του κ. Παναγιώτη Παρασκευόπουλου στην Eurodrip USA Inc.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή