Τουρισμός: διευκόλυνση ατόμων με ειδικές ανάγκες

Τουρισμός: διευκόλυνση ατόμων με ειδικές ανάγκες

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα OSSATE (One Stop Shop for Accessible Tourism in Europe) που αφορά στην πληροφόρηση μέσω του Διαδικτύου και άλλων σύγχρονων μέσων, ατόμων με ειδικές ανάγκες για την προσβασιμότητα τουριστικών καταλυμάτων και προορισμών.

Ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος κήρυξε χθες την έναρξη των εργασιών διεθνούς διημερίδας, σχετικής με το πρόγραμμα, που πραγματοποιείται στο Ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα. Το πρόγραμμα, όπως παρουσιάστηκε, αποσκοπεί στη δημιουργία ενός συστήματος πληροφόρησης μέσω του Διαδικτύου (www.ossate.org) που θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις προσβάσιμες υποδομές και υπηρεσίες τουριστικού ενδιαφέροντος για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, αλλά και ηλικιωμένους ή ακόμη και για οικογένειες με μικρά παιδιά, σχετικά με τουριστικές υπηρεσίες.

Διαδίκτυο

Ο κ. Λιάσκος επισήμανε ότι στις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης είναι και η διευκόλυνση ατόμων με ειδικές ανάγκες για μεγαλύτερη προσβασιμότητα στους τουριστικούς προορισμούς, τις περιοχές και γενικά για την καλύτερη πληροφόρησή τους γύρω από τον τουρισμό. Για τον λόγο αυτό, πρόσθεσε, εκτός από την υλοποίηση του Προγράμματος OSSATE, «τρέχουν» προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και τρίτης ηλικίας, ενώ παράλληλα ενισχύονται και οι υποδομές ώστε να αξιοποιηθούν περαιτέρω τα έργα που έγιναν με αφορμή τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών. Ο κ. Λιάσκος ανακοίνωσε τέλος ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης δημιουργήθηκε γραφείο διευκόλυνσης της προσβασιμότητας ατόμων με ειδικές ανάγκες στον τουρισμό.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια ομιλίας της η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ελευθερία Μπερνιδάκη, ζήτησε από την τουριστική ηγεσία να επιβάλει αυστηρά πρόστιμα στις τουριστικές επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν προσβάσιμες υποδομές για τους αναπήρους κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή