Πρόστιμα για ψευδή στοιχεία στα δελτία δημοσίων εγγραφών

Πρόστιμα για ψευδή στοιχεία στα δελτία δημοσίων εγγραφών

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλά πρόστιμα, που θα φτάνουν μέχρι 1.000.000 ευρώ, θα επιβάλλονται στο εξής από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όταν διαπιστώνεται ότι τα ενημερωτικά δελτία των δημοσίων εγγραφών περιλαμβάνουν ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία για την εταιρεία.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη σύνταξη των ενημερωτικών δελτίων αποτελεί εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή οδηγία σχετικά με το «ευρωπαϊκό διαβατήριο». Με την ευρωπαϊκή οδηγία καθορίζεται κοινό περιεχόμενο για τα ενημερωτικά δελτία και συγκεκριμένος τρόπος παρουσίασης των στοιχείων μιας επιχείρησης, η οποία θα μπορεί να εισαχθεί σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με το νέο καθεστώς, το οποίο ισχύει ταυτόχρονα και στις 25 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ευθύνη για την ορθότητα των στοιχείων του ενημερωτικού δελτίου δεν θα έχει στο εξής μόνο ο ανάδοχος, αλλά και η εκδότρια εταιρεία και τα μέλη των διοικητικών τους συμβουλίων. Επίσης, με την καθιέρωση του Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς για τον δίκαιο καθορισμό των τιμών κατά τις δημόσιες εγγραφές θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή