Ψηφιακή κατάρτιση 100.000 ατόμων η ECDL Hellas

Ψηφιακή κατάρτιση 100.000 ατόμων η ECDL Hellas

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατό χιλιάδες συμπολίτες μας απ’ όλη την Ελλάδα προγραμματίζει να «βγάλει από τον ψηφιακό αποκλεισμό» την προσεχή τριετία η Ανώνυμη Εταιρεία Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού ECDL Hellas (European Computer Driving License) η οποία πρόσφατα συμπλήρωσε το πέμπτο έτος της επιτυχούς πορείας της στην Ελλάδα με την εφαρμογή του παγκόσμιου προτύπου πιστοποίησης δεξιοτήτων χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών – σε κάθε επίπεδο: προκαταρκτικό, βασικό, προχωρημένο και εξειδικευμένο. Το Πρόγραμμα ECDL έχει αναγνωρισθεί από 140 χώρες και αποτελεί διεθνές μέτρο σύγκρισης για τις συγκεκριμένες δεξιότητες. Στη χώρα μας έχει δώσει το «παρών» σε 195 πόλεις, σε κάθε νομό της χώρας και είναι αναγνωρισμένο τόσο από τον ευρύτερο ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι μία από τις τρεις σημαντικές του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ECDL Hellas και του Ιδρύματος ECDL – μη κερδοσκοπικού, με έντονη τη δέσμευση του για την πρόσβαση ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ατόμων με αναπηρία στις νέες τεχνολογίες. Σε συνεργασία με την Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) διατίθενται δωρεάν 100 Προγράμματα ECDL equalskills -απευθύνονται και σε άτομα χωρίς προηγούμενη εμπειρία- σε όλους τους Δήμους και αφορά την ψηφιακή κατάρτιση 100.000 ατόμων. Μια πρωτοβουλία που εντάσσεται και υλοποιεί την φιλόδοξη προσπάθεια του ECDL Hellas «να μετατραπεί η Ελλάδα από ουραγός στον τομέα της Τεχνολογίας ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε πρωτοπόρο» όπως έχει πει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ECDL Hellas και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος ECDL κ. Βύρων Νικολαΐδης.

Ηταν 26 Ιουνίου 2005 -Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών» όταν η ECDL Hellas ανακοίνωσε ότι ανανέωσε την απόφασή της να χορηγεί και για την επόμενη τριετία τη λειτουργία του Μεταβατικού Σχολείου ΣΤΡΟΦΗ ως πιστοποιημένου εξεταστικού κέντρου, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές-έφηβους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση να συμμετέχουν στην εξεταστική διαδικασία και να αποκτήσουν το πιστοποιητικό ECDL Core (βασικές γνώσεις και δεξιότητες) σαν ξεκίνημα για μια περαιτέρω εκπαιδευτική και επαγγελματική πορεία και για τη διευκόλυνση της κοινωνικής επανένταξής τους. Με το ECDL ο τυφλός όχι μόνο είναι ουσιαστικά χρηστής και γνώστης του ηλεκτρονικού υπολογιστή αλλά το αποδείκνυε και τυπικά.

Το καλοκαίρι του 2004, ο Φάρος των Τυφλών -που λειτουργεί από το 1946 και είναι σωματείο Ιδιωτικού Δικαίου- έγινε πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο ECDL για χρήστες με προβλήματα όρασης. Υλοποιείται έτσι ο στόχος της ECDL Hellas να παρέχει με το Πρόγραμμα αυτό τις δεξιότητες σε όλους και να γίνει «εφόδιο για όλους» χωρίς διακρίσεις. «Ευχαριστούμε το Δ.Σ. της ECDL Ελλάς για την ευαισθησία με την οποία μας αντιμετώπισε», είπε εκπρόσωπος του Φάρου των Τυφλών προσδοκώντας ότι η πρωτοβουλία αυτή θα ευαισθητοποιήσει και άλλους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση «αλλά και όλους τους Ελληνες πολίτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή