Μία νέα μετοχή «Εθνικής» για κάθε 12 της ΕΘΝΕΧ

Μία νέα μετοχή «Εθνικής» για κάθε 12 της ΕΘΝΕΧ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία εισήλθε η διαδικασία για την απορρόφηση της Εθνικής Χαρτοφυλακίου από την Εθνική Τράπεζα, μετά και τη χθεσινή δημοσίευση της έκθεσης αποτίμησης και προσδιορισμού του εύρους της σχέσης αξιών των υπό συγχώνευση εταιρειών, την οποία συνέταξε η Grant Thornton. Στην έκθεση σημειώνεται ότι με βάση τη σχέση αξιών των συγχωνευόμενων εταιρειών, η σχέση ανταλλαγής των παλαιών με τις νέες μετοχές είναι η ακόλουθη:

– Κάθε μία (1) από τις παλαιές μετοχές των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας (απορροφούσης) θα αντιστοιχεί σε μία (1) νέα μετοχή (ονομαστικής αξίας 4,80 ευρώ).

– Κάθε δώδεκα (12) από τις παλαιές μετοχές των μετόχων της ΕΘΝΕΧ (απορροφούμενης) θα αντιστοιχούν σε (1) νέα μετοχή (ονομαστικής αξίας 4,80 ευρώ).

Ετσι, στο νέο συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής 1.615.675.416 ευρώ θα αντιστοιχούν στους μετόχους της 331.575.511 και στους μετόχους της απορροφούμενης 5.023.534 κοινές ονομαστικές μετοχές με ψήφο, νέας ονομαστικής αξίας 4,80 ευρώ εκάστη. Τέλος, η Grant Thornton αναφέρει ότι με την προτεινόμενη συγχώνευση η ETE θα βελτιώσει την περιουσιακή και οικονομική διάρθρωση της απορροφούσης. Εν τω μεταξύ, για την έγκριση του συγχώνευσης η ETE πραγματοποιεί έκτακτη συνέλευση στις 3 Οκτωβρίου, στη διάρκεια της οποίας οι μέτοχοι καλούνται να εγκρίνουν την ακύρωση των μετοχών της επενδυτικής που κατέχει η Εθνική Τράπεζα. Παράλληλα, να εγκρίνουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας κατά 123.585.616,50 ευρώ, με την έκδοση 5.0232.534 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 4,80 ευρώ που θα διανεμηθούν στους λοιπούς μετόχους της απορροφούμενης εταιρείας (πλην της απορροφούσης Εθνικής Τράπεζας) και με την αύξηση της ονομαστικής αξίας των υφιστάμενων μετόχων από 4,50 ευρώ σε 4,80 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή