Υστατες προσπάθειες αποτροπής «λουκέτων» στη Sex Form και στα Κλωστήρια Πρεβέζης

Υστατες προσπάθειες αποτροπής «λουκέτων» στη Sex Form και στα Κλωστήρια Πρεβέζης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επίκεντρο τριμερών συσκέψεων υπό τον υφυπουργό Γερ. Γιακουμάτο τέθηκαν χθες τα σοβαρά προβλήματα των επιχειρήσεων Sex Form και Κλωστήρια Πρεβέζης. O διευθύνων σύμβουλος της Sex Form κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι η επιχείρηση, στην οποία απασχολούνται 380 εργαζόμενοι, είναι βιώσιμη, έχει παραγγελίες και μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία της εάν ευοδωθούν οι προσπάθειές του για τραπεζική χρηματοδότηση.

Πρόταση για την εκπόνηση ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ για τους 42 από το σύνολο των υπό αποχώρηση εργαζομένων των Κλωστηρίων Πρεβέζης υποσχέθηκε ο υφυπουργός Απασχόλησης Γερ. Γιακουμάτος. Πάντως και για τις δύο επιχειρήσεις οι τελικές αποφάσεις αναμένονται την προσεχή εβδομάδα. Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του υπουργού κ. Π. Παναγιωτόπουλου με τη συμμετοχή και του διευθύνοντος συμβούλου των Κλωστηρίων Πρεβέζης, ενώ εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να διευκρινιστεί εάν θα συνεχιστεί και η επίσχεση εργασίας που πραγματοποιείται από τμήμα των εργαζομένων στη Sex Form.

Σήμερα στο υπουργείο Απασχόλησης συγκαλείται τριμερής σύσκεψη για τη «Σωληνουργεία Κορίνθου». Χθες, διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο κατά τη διάρκεια των συσκέψεων, αποδοκίμασαν τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων αλλά και της ΓΣΕΕ.

Κλάδος σε κρίση

Εικόνα της κρίσης που διανύει η εγχώρια κλωστοϋφαντουργία αποτελούν τα στοιχεία για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου των εταιρειών, που επεξεργάστηκε η Hellastat. Οι ενοποιημένες πωλήσεις του κλάδου εμφανίζουν συνολική κάμψη 16,3% στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, ενώ μείωση κατά 20,7% εμφανίζουν τα κέρδη. Ακόμη χειρότερη είναι η εικόνα για τον κλάδο της ένδυσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή