Στα 107,85 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις του Ομίλου Πετζετάκι το α΄ εξάμηνο

Στα 107,85 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις του Ομίλου Πετζετάκι το α΄ εξάμηνο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση ζημιών σε επίπεδο μητρικής και αύξηση των ενοποιημένων κερδών εμφάνισε ο Ομιλος Πετζετάκις στο εξάμηνο, παρά τη μείωση των πωλήσεων.

Ετσι, σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 3,68% στα 107,85 εκατ. ευρώ, έναντι 111,97 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν στο 1,65 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 324 χιλιάδων ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2004, εξέλιξη που η εταιρεία αποδίδει στη βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Αυτό συνέβη διότι: α) η υστέρηση των πωλήσεων που είχε παρουσιαστεί κατά το πρώτο τρίμηνο ανετράπη και β) τα λειτουργικά περιθώρια διευρύνθηκαν περαιτέρω.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του β΄ τριμήνου σταθεροποιήθηκαν στα 62 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ενισχύθηκαν κατά 43% και ανήλθαν στα 7,4 εκατ. ευρώ, έναντι 5,2 εκατ. ευρώ κατά το β΄ τρίμηνο του 2004.

Ανοδος στην Ισπανία

Αναφορικά με τις δραστηριότητες του ομίλου στην υπόλοιπη Ευρώπη παρουσίασαν αύξηση κατά 6%, με καταλύτη την ισχυρή άνοδο της ισπανικής μονάδας κατά 32%, καθώς εισήλθε επιτυχώς στις κατασκευές με νέους τύπους σωλήνων, εκμεταλλευόμενη την τεχνογνωσία της μητρικής εταιρείας. Αντίστοιχα, η Ν. Αφρική κινήθηκε σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα από την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Σε ό,τι αφορά τη μητρική Πετζετάκι, ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 15,7%, διαμορφούμενος στα 33,57 εκατ. ευρώ, έναντι 39,83 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ περιόρισε τις ζημίες στα 51 χιλιάδες ευρώ, από 2,94 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου της παρελθούσας χρήσης.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας επισημαίνεται πως οι στόχοι της διοίκησης για το σύνολο του 2005 παραμένουν αμετάβλητοι και συνοψίζονται στην περαιτέρω βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων αλλά και την ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησης του ομίλου με σχήμα που ανταποκρίνεται στη χρηματοοικονομική και φορολογική δομή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή