Ιδρύεται Ελληνοκορεατικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο

Ιδρύεται Ελληνοκορεατικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Κορέας υπέγραψε στη Σεούλ ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, με την ευκαιρία επίσκεψης επιχειρηματικής αποστολής του ΣΕΒ στην Κορέα, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ. Η συμφωνία, που υπέγραψαν ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θανάσης Λαβίδας και ο πρόεδρος της Daewoo κ. Sung-Lip Jung, προβλέπει τη δημιουργία Ελληνοκορεατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου με στόχο την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων, την αύξηση των επενδύσεων εκατέρωθεν, τη βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου που σήμερα είναι ελλειμματικό για την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο Σύνδεσμοι ανέλαβαν την υποστήριξη των επιχειρηματικών επαφών, την οργάνωση εκδηλώσεων και επισκέψεων και την ηλεκτρονική δικτύωση για συστηματική προβολή επιχειρηματικών ευκαιριών.

Οι προοπτικές της οικονομίας

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Λαβίδας κατά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας, παρουσίασε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, το νέο πρόσωπο της χώρας στην μεταολυμπιακή περίοδο, καθώς και τις δυνατότητες των εξωστρεφών ελληνικών εταιρειών. Υπογραμμίζοντας τη στρατηγική γεωγραφική θέση της Ελλάδας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την ισχυρή ελληνική παρουσία και τεχνογνωσία στα Βαλκάνια, κάλεσε τις κορεατικές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν την πρωτοπορία τους σε τεχνολογίες αιχμής, επενδύοντας στην Ελλάδα και αναπτύσσοντας σχέδια στις ανερχόμενες αγορές της ευρύτερης περιοχής σε συνεργασία με ελληνικές. Παράλληλα, έθεσε ως στόχο την προώθηση ελληνικών προϊόντων σε ορισμένους τομείς στην αγορά της Κορέας και γενικότερα την ενδυνάμωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας στις δυναμικές αγορές της Ασίας, ώστε να καταστεί περισσότερο εξωστρεφής η ελληνική οικονομία. Κάλεσε δε, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Κορέας να οργανώσει αποστολή στην Ελλάδα για να συνεχισθούν οι διμερείς επαφές και να προχωρήσουν οι συνεργασίες.

Στη συνέχεια, η ελληνική αποστολή επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Samsung, μιας από τις κορυφαίες βιομηχανίες ηλεκτρονικών παγκοσμίως, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους παραγωγής και έγινε παρουσίαση των τελευταίων μοντέλων σε σειρά προϊόντων. Αύριο, τα μέλη της δωδεκαμελούς αποστολής του ΣΕΒ που εκπροσωπούν τους κλάδους φαρμακευτικών – καλλυντικών, πληροφορικής ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, κατασκευών, αδαμαντοφόρων εργαλείων, τροφίμων, αθλητικών ενδυμάτων και ναυτιλίας, θα έχουν 40 προγραμματισμένες συναντήσεις με κορεατικές εταιρείες, που οργανώθηκαν από τον Κορεατικό Οργανισμό Εμπορίου (Korea Trade Center).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή