Μείωση εσόδων και κερδών στο α΄ 6μηνο για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς

Μείωση εσόδων και κερδών στο α΄ 6μηνο για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πτωτική πορεία κινήθηκαν τα εξαμηνιαία αποτελέσματα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, καθώς κάμψη εμφάνισαν τόσο τα έσοδα όσο και τα κέρδη.

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, τα έσοδα του ΟΛΠ κατέγραψαν πτώση σε ποσοστό -8,3% καθώς υποχώρησαν στο επίπεδο των 68,68 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 74,89 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου της παρελθούσης οικονομικής χρήσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΠ, η μείωση των εσόδων αποδίδεται στην πολυήμερη απεργία που πραγματοποίησε το εργατικό προσωπικό.

Τα καθαρά κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 7,5 εκατ. ευρώ έναντι 10,6 εκατ. ευρώ του αντιστοίχου εξαμήνου του 2004, σημειώνοντας μείωση 29,39%.

Τα κέρδη μετά από φόρους σημείωσαν μείωση 25,37%, καθώς κατήλθαν στα 5,14 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με τα 6,89 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2004.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα λοιπά λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 12,62% και ανήλθαν σε 4,9 εκατ. ευρώ έναντι 4,4 εκατ. ευρώ του α΄ εξαμήνου 2004 και αποδίδεται κατά κύριο λόγο στα ανόργανα έσοδα.

Τα οργανικά έξοδα της περιόδου παρουσιάζουν μείωση κατά 3,84% και ανήλθαν σε 66,2 εκατ. ευρώ έναντι 68,8 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου 2004. Η μείωση οφείλεται κυρίως στις αμοιβές του προσωπικού λόγω της απεργίας.

Τέλος, σημειώνεται από τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ότι οι αποσβέσεις των παγίων στοιχείων που ενσωματώθηκαν στο λειτουργικό κόστος αυξήθηκαν κατά 13,36% και ανήλθαν σε 4,1 εκατομμύρια ευρώ έναντι 3,6 εκατ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή