O ΔΗΚΤΗΣ

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κινητικότητα συμφωνιών στη σταθερή τηλεφωνία

Στα ύψη εκτινάχθηκε χθες η μετοχή της Infoquest, εν μέσω φημολογίας ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της Q-Telecom στη βρετανική εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών BC Partners. H διοίκηση της εταιρείας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες με απογευματινή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την BC Partners. Πάντως, η τελευταία έχει και άλλους -μεγαλύτερους- στόχους από την Q-Telecom. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, συμμετέχει σε όμιλο εταιρειών που πρόκειται να καταθέσει προσφορά για την εξαγορά του δανέζικου οργανισμού τηλεπικοινωνιών TDC AS, έναντι περίπου 9,8 δισ. ευρώ. Στην άλλη κοινοπραξία που φέρεται να διεκδικεί την TDC είναι η Apax Partners, η οποία είχε τις τελευταίες εβδομάδες διαπραγματεύσεις και για την αγορά της Q-Telecom, χωρίς να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

Οι όροι της Εμπορικής

Με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας κ. Γ. Προβόπουλος και συζήτησαν την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής. Οπως μαθαίνω, συζήτησαν τους όρους της αύξησης κεφαλαίου οι οποίοι θα ανακοινωθούν την προσεχή Δευτέρα, αφού προηγουμένως συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας. Το βέβαιο είναι ότι οι όροι θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικοί, ώστε να συμμετάσχουν όλοι οι μέτοχοι… ακόμα και οι Γάλλοι, οι οποίοι φαίνεται πως αλλιώς τα υπολόγιζαν και αλλιώς τους ήρθαν τα πράγματα !

Σε φιλικό τώρα κλίμα!

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνάντηση μεταξύ του επιχειρηματία κ. N. Θεοχαράκη, μεγαλομετόχου και προέδρου της Εγνατίας Τράπεζας και του κ. A. Βγενόπουλου, αντιπροέδρου της Marfin, η οποία εξαγόρασε το 10% της Εγνατίας. Παρά την αντιπαράθεση που είχε εκδηλωθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προ εβδομάδων, χθες, όπως μου είπαν, μόνο… πολεμικό δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί το κλίμα στη μεταξύ τους συνομιλία (αποφασίσθηκε και νέα συνάντηση).

Περιοδεία στα Βαλκάνια

Στις γειτονικές βαλκανικές χώρες περιοδεύει ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας T. Αράπογλου και δεν βρίσκεται στην Αμερική για την πώληση της Atlantic Bank of New York (ABNY), με πληροφόρησαν αρμόδια χείλη. H πώληση, πάντως, της τελευταίας θεωρείται δεδομένη και είναι θέμα ολίγων ημερών, καθώς οι σχετικές συζητήσεις ολοκληρώθηκαν. H αποχώρηση της Εθνικής από τη Νέα Υόρκη ήταν από τα πρώτα στρατηγικά διλήμματα που απασχόλησαν τον κ. Αράπογλου (δημοσίευμα της «K» του περυσινού Σεπτεμβρίου), ο οποίος θεωρεί ότι ο ζωτικός χώρος για την τράπεζα είναι οι γειτονικές βαλκανικές χώρες.

Εμπλοκές Πληροφορικής

Πονοκέφαλο προκαλεί στη διοίκηση του συνδέσμου των εταιρειών Πληροφορικής (ΣΕΠΕ) η σχέση του με το διοικητικό συμβούλιο της Κοινωνίας της Πληροφορίας A.E. (ΚτΠ A.E.). O ΣΕΠΕ διεκδίκησε και πέτυχε να συμμετέχει ένα μέλος του στο διοικητικό συμβούλιο της ΚτΠ A.E., που προωθεί τα περισσότερα έργα πληροφορικής του Δημοσίου. Ομως, σύμφωνα με το καταστατικό της ΚτΠ, τα μέλη του Δ.Σ. δεν μπορούν ταυτόχρονα να έχουν άλλη σχέση (πελάτη, προμηθευτή, κ.λπ.) με την εταιρεία. Κατά ατυχή σύμπτωση, η σημερινή εκπρόσωπος του ΣΕΠΕ στο διοικητικό συμβούλιο της ΚτΠ A.E. διεκδικεί και έργο δικτύωσης, μέσω της εταιρείας της. O διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί πριν τοποθετηθεί η εκπρόσωπος του ΣΕΠΕ και τώρα ψάχνουν λύση. Μια σκέψη είναι να παραιτηθεί η κα Παπαρίδου (ελέγχει την Synet) από το συμβούλιο της ΚτΠ A.E. Αλλά και ο προηγούμενος εκπρόσωπος του ΣΕΠΕ είχε φύγει γιατί διαπιστώθηκε άλλου τύπου πρόβλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή