Συνεχίστηκε η παλινδρομική κίνηση του Γενικού Δείκτη

Συνεχίστηκε η παλινδρομική κίνηση του Γενικού Δείκτη

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκε η κίνηση του Γενικού Δείκτη, εκτός του εύρους του καναλιού R-S, καθ’ όλη την εβδομάδα που διανύσαμε. Μόνο κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης «απειλήθηκε» από τον Γενικό Δείκτη η στήριξη της ευθείας S-3.240± μονάδες, αφού σημείωσε χαμηλό τις 3.229 μονάδες, κλείνοντας στις 3.237 (τρεις μονάδες δηλαδή κάτω από τον στόχο). Στην επόμενη συνεδρίαση, αφού διέσπασε ενδοσυνεδριακά την ευθεία στήριξης, αντέδρασε ανοδικά κλείνοντας στις 3.245 μονάδες, ενώ τις επόμενες δύο συνεδριάσεις η εικόνα ήταν καλύτερη, δεδομένου ότι δημιουργήθηκε υψηλό έως τις 3.271 μονάδες.

Ομως, αυτό που παρατηρήθηκε ήταν η παλινδρόμηση του Γενικού Δείκτη προς την ευθεία S, από την ευθεία R. O όγκος συναλλαγών δεν ήταν ο απαραίτητος κατά τις ανοδικές συνεδριάσεις, ώστε να ωθήσει την καμπύλη του Γενικού Δείκτη προς την περιοχή της ευθείας αντίστασης (R-3.325 μ.). Τα καθοδικά χάσματα που είχαμε στο παρελθόν έχουν όλα κλείσει, ενώ παραμένει «ανοιχτός» ο σχηματισμός ανοδικού χάσματος στις 3.212 μονάδες. O σχηματισμός αυτός δημιουργήθηκε στις 31-8-2005. Αναμέναμε το κλείσιμο αυτού του χάσματος κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, όταν ο Γενικός Δείκτης έφθασε έως τις 3.229 μονάδες. Κατά την άποψή μας, ο σχηματισμός αυτός πρέπει να κλείσει, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι (τεχνικές) προϋποθέσεις ενδυνάμωσης της χρηματιστηριακής αγοράς και κίνησης προς τα υψηλότερα. O σχηματισμός νησίδας, που είχε δημιουργηθεί (29 και 30/8/05), ολοκληρώθηκε με την κίνηση του Γενικού Δείκτη στην ευθεία R στις 7-9-05. Τώρα θεωρείται ότι απομένει και το κλείσιμο του σχηματισμού του ανοδικού χάσματος, στις 3.212 μονάδες. Αυτό θα συμβεί μόνο με τη διάσπαση της S από τον Γενικό Δείκτη, για πάνω από δύο ημέρες, το αντίθετο δηλαδή από ό,τι διασπάστηκε στις 13-9, όπως προαναφέραμε (μία ημέρα). Ως γνωστόν η ευθεία S αποτελεί την πρώτη στήριξη για τον Γενικό Δείκτη, ενώ ως ευθεία αντίστασης εξακολουθεί να ορίζεται η R στην περιοχή των 3.325 μονάδων.

* O κ. Σταύρος Αντ. Αλεβίζος είναι υπεύθυνος τεχν. μελετών – σύμβουλος επενδύσεων της AXON Χρηματιστηριακής. Τηλ. 210-33.63.914 – 6942-080.291.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή