Ποινές κάθειρξης 25 ετών για την υπόθεση Tyco

Ποινές κάθειρξης 25 ετών για την υπόθεση Tyco

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εικοσιπενταετής ποινή κάθειρξης -στον καθένα- επιβλήθηκε χθες από δικαστήριο της Νέας Υόρκης σε δύο πρώην ανώτατα στελέχη της αμερικανικής Tyco International Ltd. Οι Ντένις Κοζλόβσκι και Μαρκ Σουάρτς είχαν κριθεί ένοχοι για την υπεξαίρεση ποσού αξίας άνω των 150 εκατομμυρίων δολαρίων. O πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, η οποία επιδίδεται σε πολυσχιδείς δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής υποδερμικών βελόνων μέχρι πλαστικών ειδών και εξαρτημάτων ηλεκτρονικών συσκευών, και ο πρώην γενικός οικονομικός διευθυντής της είχαν κατηγορηθεί και κρίθηκαν ένοχοι για απάτες, συμπεριλαμβανομένων «λογιστικών ατασθαλιών» και υπεξαίρεσης χρημάτων, μεγάλο μέρος των οποίων διέθεσαν για την αγορά πολυτελών κατοικιών κ.ά. Οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί επίσης ένοχοι για την εξαπάτηση μετόχων της Tyco, όταν ρευστοποίησαν μετοχές της εταιρείας, αξίας 575 εκατομμυρίων δολαρίων, έχοντας παραποιήσει προηγουμένως τα οικονομικά στοιχεία της.

Και πρόστιμα

Νωρίτερα χθες, το δικαστήριο της Νέας Υόρκης είχε επιβάλει στον 58χρονο Ντένις Κοζλόβσκι πρόστιμο 70 εκατομμυρίων δολαρίων και στον 44χρονο Μαρκ Σουάρτς πρόστιμο 35 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν απ’ ευθείας στις πολιτειακές φυλακές της Νέας Υόρκης χθες, φορώντας χειροπέδες. H συνήθης πρακτική είναι να μεταφέρονται οι κατάδικοι σε τμήμα μεταγωγών και κατόπιν σε φυλακές.

Δικαίωμα έφεσης

Η ποινή κάθειρξης που τους επιβλήθηκε είναι αντίστοιχη των επίσης 25 ετών που είχε επιβληθεί από ομοσπονδιακό δικαστήριο τον Ιούλιο στον πρώην επικεφαλής της WorldCom, Μπέρναρντ Εμπερς, για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην κατάρρευση της εταιρείας, μιας από τις μεγαλύτερες του κλάδου των τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ. Ολοι οι προαναφερόμενοι έχουν δικαίωμα να εφεσιβάλουν τις δικαστικές αποφάσεις. Οι ποινές τους φυλάκισης θα μπορούσαν, ωστόσο, να μειωθούν κατ’ ελάχιστον στα 8,5 χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή