Επιτελείο της Εθνικής με τον κ. Αράπογλου στα Βαλκάνια για ισχυροποίηση της θέσης της

Επιτελείο της Εθνικής με τον κ. Αράπογλου στα Βαλκάνια για ισχυροποίηση της θέσης της

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιοδεία σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα επιτελείο της Εθνικής Τράπεζας με επικεφαλής τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας κ. Τάκη Αράπογλου.

Οι επαφές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας της Εθνικής Τράπεζας για την ισχυροποίηση της θέσης της στην περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι στη Ρουμανία η Εθνική διεκδικεί αυτήν την περίοδο δύο -υπό ιδιωτικοποίηση- ρουμανικές τράπεζες.

Μαζί με τον κ. Αράπογλου ήταν ο αντιπρόεδρος της Εθνικής κ. Γιάννης Πεχλιβανίδης, καθώς επίσης και οι γενικοί διευθυντές κ. Αγις Λεώπουλος και Παύλος Μυλωνάς.

Στη Ρουμανία η ηγεσία της Εθνικής επισκέφθηκε τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ρουμανίας κ M. Isarescu και συζήτησαν την εξέλιξη της ρουμανικής οικονομίας, καθώς και ειδικότερα θέματα που αφορούν την ρουμανική τραπεζική αγορά.

Επίσης, επισκέφθηκαν στην Banca Romaneasca, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στο Βουκουρέστι. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2005 το δίκτυο της τράπεζας να φτάσει τα σαράντα επτά καταστήματα, καλύπτοντας το σύνολο της ρουμανικής επικράτειας.

Β Στη Βουλγαρία η διοίκηση της ΕΤΕ έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό της χώρας κ. S. Stanisev και τον υπουργό Οικονομικών κ. P. Oresharski, ενώ παράλληλα έγινε επίσκεψη στη Διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας. Σημειώνεται ότι στη Βουλγαρία η ETE ελέγχει την UBB. H UBB κατέχει μερίδιο αγοράς άνω του 10% στο τραπεζικό ενεργητικό της χώρας, ενώ έχει πετύχει μερίδιο της αγοράς στις εκταμιεύσεις δανείων λιανικής τραπεζικής που ξεπερνάει το 20%. O πρόεδρος της ETE ανακοίνωσε προς τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Stanisev τη δωρεά ποσού 75.000 ευρώ, συμμετέχοντας έτσι στην προσπάθεια ανακούφισης των θυμάτων των μεγάλων πλημμυρών που έπληξαν τη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Με τον Κοστούνιτσα

– Στη Σερβία το επιτελείο της ETE επισκέφτηκε τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Κοστούνιτσα, τους υπουργούς ιδιωτικοποιήσεων και εξωτερικών οικονομικών υποθέσεων κ. P. Babalo, M. Parivodic.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή