Δικαιολογητικά από σήμερα για το πρόγραμμα «Μερική Απασχόληση σε πολύ μικρές επιχειρήσεις»

Δικαιολογητικά από σήμερα για το πρόγραμμα «Μερική Απασχόληση σε πολύ μικρές επιχειρήσεις»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινάει από σήμερα η υποβολή δικαιολογητικών συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα «Μερική Απασχόληση σε πολύ μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου (0-3 ατόμων). Το πρόγραμμα απευθύνεται συνολικά σε 10 χιλιάδες ανέργους, εκ των οποίων το 60% γυναίκες, και εκπονήθηκε έπειτα από στενή συνεργασία του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα με τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Η διάρκεια του Προγράμματος ορίζεται στους 20 μήνες, εκ των οποίων 2 μήνες αφορούν απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και εξοικείωση με το εργασιακό περιβάλλον και 18 μήνες αφορούν επιδοτούμενη απασχόληση. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι συνολικά 10 χιλιάδες άνεργοι ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου, ηλικίας μέχρι 50 ετών. Από τις θέσεις αυτές ποσοστό τουλάχιστον 60% θα καλυφθεί από γυναίκες.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται ιδιωτικές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, οι οποίες απασχολούν από 0-3 άτομα προσωπικό και οι οποίες δεν έχουν μείωση προσωπικού χωρίς να το αντικαταστήσουν, κατά το χρονικό διάστημα των 6 μηνών που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησής τους για υπαγωγή στο πρόγραμμα και μέχρι την ένταξή τους σε αυτό. Κάθε επιχείρηση μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα για ένα μόνο άτομο, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στις επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό.

Από το πρόγραμμα εξαιρούνται ατομικές επιχειρήσεις για άτομα που είναι σύζυγοι ή συνδέονται με α΄ βαθμού συγγένεια εξ αίματος ή εξ αγχιστείας με τον επιχειρηματία. Επίσης οι O.E., E.E., A.E. και ΕΠΕ για τους ομόρρυθμους εταίρους στις O.E. και E.E., για τα μέλη του Δ.Σ. στις A.E., για τους εταίρους στις ΕΠΕ, καθώς και οι συνεταιρισμοί για τα μέλη τους. Οι άνεργοι που θα υπαχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι επιδοτούμενοι ή μη και να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Θα πρέπει επίσης να έχει συμπληρωθεί το Ατομικό Σχέδιο Δράσης τους και να έχουν ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτος-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή να είναι Ελληνες ομογενείς που θα απασχολούνται νόμιμα στην Ελλάδα.

Την ευθύνη της υλοποίησης του προγράμματος έχει ο ΟΑΕΔ και το συντονισμό του ο διοικητής του οργανισμού Γιώργος Βερναδάκης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) και στις τοπικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, στις περιοχές που δεν υπάρχουν ΚΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή