Με μετρητά και αυθημερόν οι αγορές μετοχών

Με μετρητά και αυθημερόν οι αγορές μετοχών

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο με άμεση καταβολή μετρητών την ίδια μέρα θα γίνονται πλέον οι αγορές μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς καταργείται το T+3 που ίσχυε μέχρι σήμερα. H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σήμερα ανακοινώνει αυτή την απόφαση, που ισχύει και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα επηρεάσει αρνητικά μεγάλο αριθμό χρηματιστηριακών εταιρειών.

Εν τω μεταξύ, χθες, πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα η συνάντηση του προεδρείου του ΣΜΕΧΑ με τον πρόεδρο του X.A. και τα μέλη της EXAE. Στη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων ενώ ετέθησαν τα θέματα της κατηγοριοποίησης των μετόχων και του νέου ωραρίου συναλλαγών.

Στο θέμα του ωραρίου των συναλλαγών φαίνεται να καταλήγουμε σε μια συνεδρίαση που θα ξεκινά στις 11.50 έως και τις 12.00 (προσυνεδρίαση), ενώ η κύρια συνεδρίαση θα διαρκεί από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 5 το απόγευμα. Υπάρχει ωστόσο και μια εναλλακτική πρόταση για ωράριο λειτουργίας μεταξύ 11.30 και 16.30.

O πρόεδρος του X.A. ανακοίνωσε προς το προεδρείο του ΣΜΕΧΑ την υιοθέτηση πρότασης της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών που έκανε αποδεκτή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, να μη φαίνεται ο αντισυμβαλλόμενος χρηματιστής στις συναλλαγές.

Με την εξέλιξη αυτή δεν συμφώνησαν οι χρηματιστές, οι οποίοι εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι καθώς θεωρούν ότι υπάρχει θέμα αδιαφάνειας και υπογράμμισαν για άλλη μία φορά ότι επιλεκτικά και υπέρ των ισχυρών που είναι οι τράπεζες εφαρμόζονται τα μέτρα διαφάνειας που προβλέπουν οι κοινοτικές οδηγίες. Μάλιστα, ρώτησαν τον κ. Καπράλο γιατί δεν εφαρμόζονται οι απαγορεύσεις για τις ενδοομιλικές συναλλαγές και τα «σινικά τείχη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή