OTE: Ανασύσταση «φέουδων» με 1.400 θέσεις ευθύνης για 12.000 εργαζομένους

OTE: Ανασύσταση «φέουδων» με 1.400 θέσεις ευθύνης για 12.000 εργαζομένους

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναδιάταξη των ίδιων δυνάμεων εξελίσσεται τελικά η πολυδιαφημισμένη αναδιοργάνωση του OTE, που θα στόχευε στον δραστικό περιορισμό των θέσεων ευθύνης και των πάσης μορφής επιδομάτων και παροχών, που επί χρόνια εκτινάσσουν το λειτουργικό κόστος του Οργανισμού.

Τελικά, όπως προκύπτει από το νέο οργανωτικό σχήμα οι 1.500 αξιωματούχοι κάθε βαθμίδας, που αντιστοιχούσαν σε προσωπικό 16.000 ατόμων περιορίζονται μόνο κατά 100, καθώς για τον OTE των 12.000 εργαζομένων (μετά την εθελουσία) περιγράφονται και αυτήν τη στιγμή στελεχώνονται 1.400 θέσεις ευθύνης!

Με ένα λόγο, φαίνεται ότι επαναλαμβάνονται όσα συνέβησαν και κατά τα προηγούμενα εγχειρήματα αναδιοργάνωσης του OTE, που οδήγησαν σε γιγάντωση την οργανωτική δομή και σε αρρυθμία τον Οργανισμού. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των ημερών είναι ότι οι ίδιοι γενικοί διευθυντές (11), που παραμένουν και επαυξάνονται με την προσθήκη και αναπληρωτών τους (4 προς στιγμήν), ή επιλέγουν οι ίδιοι διευθυντές ή κρατούν για λογαριασμό τους διευθύνσεις, ορίζοντας εξωτερικούς «συμβούλους» σε ρόλο «διευθυντού», μέχρι να εξασφαλισθεί η δυνατότητα υπογραφής και σε αυτούς.

Στην πραγματικότητα, οι γενικοί διευθυντές του OTE, σε πολλούς από τους οποίους επιμερίζονται οι βαριές ευθύνες, όχι μόνο της πτωτικής πορείας των κερδών του, αλλά και μομφές κακοδιαχείρισης και διαπλοκής, αυτήν τη στιγμή συγκροτούν κατά την κρίση τους νέα «βασίλεια» με επιλεγμένους «πραιτωριανούς». Από τις επιλογές λείπει και πάλι η αξιοκρατία, καθώς δεσπόζοντα χαρακτηριστικά είναι η «αποδοχή» από τον γενικό διευθυντή, η λογική της «κλειστής» ομάδας, ο «δάκτυλος» των προμηθευτών, ολίγες ισορροπίες με το κόμμα και κάθε τι άσχετο με το αναγκαίο για τον ΟΤΕ.

Χαρακτηριστικές είναι οι επιλογές του γενικού διευθυντή Τεχνολογίας, κ. Γ. Ιωαννίδη, που προσυπογράφει και ο πρόεδρος του OTE κ. Π. Βουρλούμης. O κ. Ιωαννίδης όρισε ως βοηθό γενικό διευθυντή του την κ. Μαρία Ευθυμέρου, με διαδρομή από τον OTE στην Intracom και επιστροφή πάλι στον Οργανισμό, με σύμβαση παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών διετούς διάρκειας.

Από τις μέχρι στιγμής τοποθετήσεις διευθυντικών στελεχών και σε άλλες γενικές διευθύνσεις ξεχωρίζουν προνομιακές μετατάξεις, καρατομήσεις «ανεπιθύμητων», φιλικές «αναβαθμίσεις», περιθωριοποιήσεις ικανών, σκιώδεις τοποθετήσεις κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή