Αναβαθμίστηκε η χρηματαγορά με τη βελτίωση της ρευστότητας

Αναβαθμίστηκε η χρηματαγορά με τη βελτίωση της ρευστότητας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναβάθμιση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς προχώρησε η Επιτροπή Μετοχικών Δεικτών της FTSE, λόγω της βελτίωσης της ρευστότητας κατά το τρέχον έτος. H Επιτροπή αναβάθμισε την Ελλάδα στο σχετικό κριτήριο («pass»).

Επίσης, η εισαγωγή της νέας υπηρεσίας fail trade τον Μάιο του 2005, με βάση τα επίσημα στατιστικά, έχει τύχει ευρείας αποδοχής από χρηματιστηριακές και θεματοφύλακες. Το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συνεργάζονται στα θέματα που επισημάνθηκαν από την Επιτροπή για τα οποία χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση.

Τα θέματα αυτά αφορούν την παράδοση μετοχών λόγω εισφοράς σε είδος, την απλούστευση της χρήσης του λογαριασμού συλλογικής καταχώρησης, την εξομάλυνση των διαδικασιών συναλλαγής για ίδιο (principal trading) και τις εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές. Στα θέματα αυτά αναμένονται αποφάσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ο κ. Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, είπε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την ανακοίνωση της ταξινόμησης των χωρών από τη FTSE, καθώς αντανακλά τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτελεστεί για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Εχουμε κάνει σημαντική δουλειά υποδομής και όλοι οι φορείς θα πρέπει να βοηθήσουν στην προσπάθεια να εκπληρωθούν και τα εναπομείναντα κριτήρια».

Ο κ. Mark Makepeace, επικεφαλής διοίκησης της FTSE Group, είπε: «Η FTSE αναγνωρίζει ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει κάνει βήματα βελτίωσης των συνθηκών αγοράς που αντιμετωπίζουν οι ξένοι επενδυτές. Προσβλέπουμε σε περαιτέρω δημιουργική συζήτηση και θα εξακολουθήσουμε να παρακολουθούμε την πρόοδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή