Αύξηση κερδών το α΄ 6μηνο ο όμιλος ΔΕΛΤΑ

Αύξηση κερδών το α΄ 6μηνο ο όμιλος ΔΕΛΤΑ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκράτηση πωλήσεων, αλλά σημαντική αύξηση κερδών σημείωσε στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης ο όμιλος ΔΕΛΤΑ. Ειδικότερα, οι πωλήσεις ανήλθαν στα 351,4 εκατ. ευρώ, από 353,6 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας ελαφρά συγκράτηση, η οποία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, βάσιμα εκτιμάται ότι θα υπερκαλυφθεί μέχρι το τέλος του έτους με αναμενόμενη τελική άνοδο της τάξεως του 3%.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 72,6 εκατ. ευρώ από 52,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 37,3%. Τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) ανήλθαν στα 56,2 εκατ. ευρώ, από 34,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 61,4%. Τα κέρδη προ φόρων και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 53,7 εκατ. ευρώ από 32,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 63,8%. Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν στα 26,7 εκατ. ευρώ, από 10,3 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 159,8%. Αντίστοιχα, τα κέρδη ανά μετοχή μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 0,66 ευρώ ανά μετοχή, από 0,31 ευρώ ανά μετοχή το 2004.

Σταθερός στόχος

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο όμιλος παραμένει σταθερά προσηλωμένος στον στόχο της ενίσχυσης των ελεύθερων ταμειακών ροών του, οι οποίες εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 20% το 2005 σε σχέση με το 2004, ενώ προβλέπεται ότι την ίδια τουλάχιστον αύξηση θα παρουσιάσουν και τα κέρδη ανά μετοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή