Κόντρα γαλακτοβιομηχανιών για τη χρήση του ονόματος του μυθικού «βουνού των θεών»

Κόντρα γαλακτοβιομηχανιών για τη χρήση του ονόματος του μυθικού «βουνού των θεών»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεβαίνουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση των εταιρειών Βίγλα (όμιλος ΔΕΛΤΑ) και γαλακτοβιομηχανίας «Ολυμπος». H κόντρα δεν θα περιορισθεί στις επισημάνσεις του φρέσκου γάλακτος, αλλά φαίνεται πως θα επεκταθεί και στις άλλες κατηγορίες προϊόντων, όπου έχουν παρουσία οι δύο ανταγωνιστές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Βίγλα κ. Αθ. Γιαννακάκος, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε ότι οι ενέργειες της εταιρείας δεν στρέφονται εναντίον του προϊόντος της θεσσαλικής γαλακτοβιομηχανίας, αλλά των σημάνσεών του και ειδικότερα της λέξης «Ολυμπος», που οδηγεί σε πλάνη τον καταναλωτή. «Ερευνα της MRB έδειξε ότι το 50% των καταναλωτών επιλέγει το γάλα αυτό γιατί ξέρει από πού προέρχεται. Ομως, το γάλα «Ολυμπος» δεν προέρχεται από την περιοχή και αυτό αποδεικνύουν στοιχεία του ΕΛΟΓ που ήρθαν σε γνώση μας κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Μόνο το 20% προέρχεται από τον νομό Λαρίσης», είπε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΟΓ, η γαλακτοβιομηχανία Λάρισας «Ολυμπος» στο τετράμηνο Απρίλιος – Ιούλιος 2005 συγκέντρωσε 22.800.355 κιλά αγελαδινό γάλα από εκμεταλλεύσεις που βρίσκονται στους νομούς Γρεβενών (80.280 κιλά), Θεσσαλονίκης (8.527. 424 κιλά), Κιλκίς (4.997.323 κιλά), Λάρισας (5.056.707 κιλά), Πιερίας (97.337 κιλά), Σερρών (2.437.660 κιλά) και Τρικάλων (1.603.622 κιλά).

Το σήμα

Ο κ. Γιαννακάκος είπε επίσης ότι η λέξη «Ολυμπος» δεν είναι νομίμως κατοχυρωμένο σήμα της θεσσαλικής γαλακτοβιομηχανίας προσθέτοντας, ωστόσο, ότι είναι υπέρ της χρήσης τοπωνυμιών αλλά με προϋποθέσεις. «Εχει ανοιχθεί τεράστιο θέμα με τις επωνυμίες. Είμαι υπέρ της χρήσης, αρκεί να μπορεί κανείς να το υποστηρίζει με στοιχεία». Πρόσθεσε επίσης ότι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Λάρισας αποφάσισε μεν ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ο διακριτικός τίτλος «Βίγλα Ολύμπου AEBE», ωστόσο θεωρεί ότι μπορεί να χρησιμοποιείται χωρίς πρόβλημα το «Βίγλα Ολύμπου Γαλακτοκομικά Προϊόντα AEBE». Αίτημα της «Ολυμπος» ήταν να καταργηθούν και τα δύο, όπως ανέφερε.

Ο κ. Γιαννακάκος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι ουδέποτε η ΔΕΛΤΑ έκανε πρόταση εξαγοράς στην «Ολυμπος», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι ανάλογες ενέργειες που έγιναν για το γάλα θα δρομολογηθούν και για άλλα προϊόντα της γαλακτοβιομηχανίας Λάρισας «Ολυμπος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή