Τα χρηματιστήρια, πλην Wall, αποζημιώνουν τους «πιστούς» τους

Τα χρηματιστήρια, πλην Wall, αποζημιώνουν τους «πιστούς» τους

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι γεγονός ότι φέτος τόσο το ελληνικό Χρηματιστήριο όσο και τα διεθνή κατέγραψαν σημαντικά κέρδη, με ενδιάμεσες διορθώσεις που δημιούργησαν περιθώριο για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη. Εξαίρεση οι βασικοί αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες που είχαν απώλειες. Ετσι, από την αρχή του έτους έως τις 21 Σεπτεμβρίου,ο Γενικός Δείκτης Τιμών του ελληνικού Χρηματιστηρίου ενισχύθηκε κατά 13,66% και βρέθηκε στην τρίτη θέση με μικρές διαφορές από τις δύο πρώτες. O γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 14,96% και ο Nikei κατά 14,45%. O Dow Jones υποχώρησε κατά 3,27% και ο επίσης αμερικανικός Nasdaq κατά 2,14%.

Τα μετοχικά αμοιβαία

Οι αποδόσεις των μετοχικών αμοιβαίων εσωτερικού και εξωτερικού τα κατατάσσουν μεταξύ των πιο αποδοτικών επενδύσεων της χρονιάς. Επονται ως προς τα κέρδη των εμπορευμάτων χρυσό και ασήμι, που ωστόσο είναι ιδιότυπα επενδυτικά προϊόντα και δεν απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Ετσι, τα 62 αμοιβαία μετοχικά εσωτερικού από την αρχή του έτους έως τις 21 Σεπτεμβρίου είχαν μέσο όρο απόδοσης 14,35%, με το πρώτο να αυξάνει τα κέρδη του κατά 23,37% και το τελευταίο κατά 2,96%. Τα 45 αμοιβαία μετοχικά εξωτερικού ενισχύθηκαν κατά 14,09%, με το πρώτο να αυξάνει τα κέρδη του κατά 51,14% και να πλησιάζει σε απόδοση το πετρέλαιο. H απόδοση του τελευταίου ήταν 3,14%.

H μέση απόδοση των ομολογιακών εξωτερικού ήταν 4,09%, των διαχείρισης διαθεσίμων εξωτερικού 3,15%, τα μεικτά εξωτερικού 4,86% και τα μεικτά εσωτερικού 7,73%.

Ικανοποιητικές αποδόσεις κατέγραψαν και τα νεοσύστατα μετοχικά funds of funds σε ποσοστό 6,21% και τα μεικτά funds of funds σε ποσοστό 4,64%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή