Προωθούνται μέτρα για την ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού

Προωθούνται μέτρα για την ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέσμη μέτρων για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού προωθείται από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

Ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Αν. Λιάσκος, μιλώντας στις εργασίες της 17ης Συνδιάσκεψης Αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, υπογράμμισε ότι σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομίας & Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Εργων προωθείται απόφαση για τις προδιαγραφές ίδρυσης των κέντρων Προπονητικού Αθλητικού Τουρισμού για την υπαγωγή τους στο καθεστώς κινήτρων του Ν 3299/ 2004 (Νέου Αναπτυξιακού Νόμου).

Παράλληλα, μετά τη δημιουργία του νέου τμήματος Ειδικών Μορφών Τουρισμού στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, άρχισε η μελέτη σειράς θεμάτων του αθλητικού τουρισμού όπως:

-Οι διαστάσεις της Αθλητικής Τουριστικής Βιομηχανίας.

-Τα οφέλη της διοργάνωσης ενός αθλητικού γεγονότος.

-Μελέτη των περιοχών που παγκοσμίως ωφελήθηκαν από τον αθλητικό τουρισμό.

-Μελέτη των σημαντικότερων αγορών και των καλύτερων διοργανώσεων, καθώς και των επιτυχημένων στρατηγικών, που ακολουθήθηκαν.

-Προβλέψεις για τη μελλοντική κίνηση της αθλητικής τουριστικής βιομηχανίας.

Ο κ. Λιάσκος ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και τη γενική γραμματεία Αθλητισμού συστήθηκε επιτροπή που θα επεξεργάζεται τις ενέργειες και δράσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, όπως:

-Η τουριστική εκμετάλλευση των ελληνικών και άλλων διεθνών αγωνισμάτων που θα διοργανωθούν στη χώρα.

-Η πρόσκληση διεθνών ομοσπονδιών, αθλητικών συλλόγων, ποδοσφαιρικών συλλόγων κ.λπ. (με παροχή κινήτρων) να επισκεφθούν τη χώρα μας για την αθλητική προετοιμασία και προπόνησή τους.

nΤη μελέτη δημιουργίας ανάμεσα στα άλλα ενός επαγγελματικού φορέα με την ονομασία Ελληνικό Αθλητικό Τουριστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αξιοποιηθεί στον τομέα του συντονισμού των δράσεων που αφορούν στον αθλητικό τουρισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή