ΣΕΤΕ για Ολυμπιακή: Καθαρός ουρανός με υγιή ανταγωνισμό

ΣΕΤΕ για Ολυμπιακή: Καθαρός ουρανός με υγιή ανταγωνισμό

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρέμβαση στο θέμα της Ολυμπιακής έκανε χθες ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι η χώρα μας οφείλει να απαλλαγεί επιτέλους από κατάλοιπα νοοτροπιών ενός παγκόσμια ξεπερασμένου κρατισμού.

Ο Σύνδεσμος τονίζει ότι περισσότερο από το 80% των διεθνών αφίξεων στη χώρα μας πραγματοποιείται με αεροπλάνο. Το μεγαλύτερο μερίδιο από αυτές (περίπου 70%) αφορά πτήσεις charter που πραγματοποιούνται από εταιρείες του εξωτερικού, ενώ οι Ολυμπιακές Αερογραμμές συμμετείχαν με ποσοστό περίπου 9%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, «η Ολυμπιακή, πέρα από τα ιλιγγιώδη ποσά με τα οποία επιβάρυνε τη χώρα μας, προξένησε μια πολύ μεγαλύτερη ζημιά γιατί δηλητηρίασε τον ελεύθερο ανταγωνισμό, υπονομεύοντας συστηματικά και με αθέμιτα μέσα κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία». Επίσης, καταλήγοντας τονίζει ότι «όποια και αν είναι η κυβερνητική απόφαση για την Ολυμπιακή, αυτό που ζητά ο ελληνικός τουρισμός στον τομέα των αερομεταφορών είναι απλό: καθαρούς ουρανούς, όπου θα κυριαρχούν συνθήκες ελεύθερου και υγιούς ανταγωνισμού με ίσους όρους για όλους, χωρίς υπόγειες συμφωνίες και χωρίς μονοπωλιακές καταστάσεις απ’ οποιονδήποτε. Οι πτήσεις προς τα μικρά περιφερειακά αεροδρόμιά μας είναι αυτονόητο ότι πρέπει να επιδοτούνται ώστε να διατηρηθούν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή