H άλλη άποψη για την πτώση της καπνοβιομηχανίας «Κεράνης»

H άλλη άποψη για την πτώση της καπνοβιομηχανίας «Κεράνης»

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Καθημερινής» για τη καπνοβιομηχανία «Κεράνης», εστάλησαν 2 επιστολές. Στην πρώτη επιστολή αναφέρεται ότι στο δημοσίευμα φιλοξενείται μια «συνέντευξη» του E. Ασβέστη όπου αναγράφονται παράλληλα ακούσια, ανακρίβειες, ψευδείς αναφορές, φανταστικούς ισχυρισμούς και προσωπικές κακόβουλες αναφορές, καθώς και απαράδεκτα προσωπικά υπονοούμενα που στόχο έχουν να πλήξουν το κύρος και την αξιοπιστία του Μανώλη Χρ. Κυπριανίδη και της Μαρίνας Σ. Φλέγγα. Στην επιστολή υπογραμμίζονται τα εξής: «Οσον αφορά στη διαχείριση του Ομίλου, τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο του 1998, όταν αποχωρήσαμε από τις διοικήσεις, οι γενικές συνελεύσεις πάντοτε περιέβαλλαν με την εμπιστοσύνη τους τις εκάστοτε διοικήσεις. H αποχωρήσή μας από τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών του ομίλου έγινε στις 13 Αυγούστου 1998 επισήμως και δημοσίως και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Για την κίνηση αυτή ενημερώθηκαν άμεσα στις 14 Αυγούστου 1998 οι χρηματιστηριακές και άλλες αρμόδιες αρχές και οι συνεργαζόμενες τράπεζες. H αντιπρόεδρος, μάλιστα, της καπνοβιομηχανίας «Εθνος – Γ.Α. Κεράνης» Μαρίνα Σ. Φλέγγα ενημέρωσε την επόμενη εργάσιμη ημέρα -17 Αυγούστου 1998- τα στελέχη της εταιρείας και τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τους αποχαιρέτησε» Καταλήγοντας η επιστολή αναφέρει: «O E. Ασβέστης όταν αναλάμβανε πρόεδρος, εντεταλμένος σύμβουλος και γενικός διευθυντής του Ομίλου Γ.Α. Κεράνης ABENE και της καπνοβιομηχανίας «Εθνος – Γ.Α.Κεράνης A.E.», στις 13 Αυγούστου 1998, γνώριζε ήδη την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης, όπως προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία της πρότασης των νέων φορέων της πλειοψηφίας (βλ. και οικονομικό Τύπο της εποχής).

Στη δεύτερη επιστολή με αποστολέα τον κ. Χρήστο Ροκόφυλλο, δρα Νομικής – δικηγόρο, επισημαίνονται τα εξής: «Στο δημοσίευμα για την καπνοβιομηχανία «Κεράνης» αναγράφεται η εντελώς αναληθής πληροφορία του π. δ/ντος συμβούλου της καπνοβιομηχανίας αυτής κ. Στάθη Ασβέστη, ότι τάχα έχω συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιό της. Την «είδηση» αυτή διαψεύδω κατηγορηματικά διότι δεν μετέσχον ποτέ στο Δ.Σ. ή σε οποιαδήποτε διοικητική θέση στην προαναφερόμενη εταιρεία ή και σε οποιαδήποτε άλλη. H μοναδική σχέση μου μαζί της είναι ότι στο δικηγορικό μου γραφείο έχει ανατεθεί η υπεράσπιση των νομικών της υποθέσεων (μεταξύ των οποίων και η επιτυχής απόκρουση αγωγής του κ. Ασβέστη εναντίον της)».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή