Δέκα νέα έργα ανάπτυξης ηλεκτρονικών υπηρεσιών

Δέκα νέα έργα ανάπτυξης ηλεκτρονικών υπηρεσιών

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη χρηματοδότηση δέκα νέων έργων ανάπτυξης ηλεκτρονικών υπηρεσιών στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε η ειδική γραμματεία για την Κοινωνία της Πληροφορίας. Τα νέα έργα ψηφιακών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών έχουν συνολικό προϋπολογισμό 45 εκατ. ευρώ, και υλοποιούνται με εθνικούς πόρους και πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Μεταξύ των νέων έργων περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός ενιαίου κομβικού σημείου ηλεκτρονικής πληροφόρησης και ενημέρωσης του κοινού για θέματα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, μέσα από Πληροφοριακό Σύστημα Κεντρικών Υπηρεσιών (προϋπολογισμός 9,9 εκατ. ευρώ). Μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας, οι πολίτες και κάθε ενδιαφερόμενος φορέας αφ’ ενός μεν θα μπορούν να αντλούν πληροφορίες από ένα μεγάλο κατάλογο οικονομικών και φορολογικών θεμάτων, αφ’ ετέρου δε θα μπορούν να υποβάλουν μέσω του Διαδικτύου (Internet) αιτήματα στις υπηρεσίες του υπουργείου για τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας τους ανά πάσα στιγμή. Οι εφαρμογές αυτές θα διατίθενται στους πολίτες και στις επιχειρήσεις σε επταήμερη και εικοσιτετράωρη βάση.

Με το «Πληροφοριακό Σύστημα Ενημέρωσης και Εξυπηρέτησης Συνταξιούχων» (με προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ) οι συνταξιούχοι του δημοσίου τομέα και οι πολίτες θα αποκτήσουν ηλεκτρονική πρόσβαση σε όλο το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό για κάθε θέμα που τους αφορά σχετικά με τις συντάξεις (νομοθεσία, όρια συνταξιοδότησης, ποσά συνταξιοδότησης, διαδικασία συνταξιοδότησης, επιδόματα, κρατήσεις, προϋποθέσεις θεμελίωσης δικαιώματος σύνταξης κ.λπ.) με δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας προκειμένου να λαμβάνουν άμεση (online) και εξατομικευμένη ενημέρωση για τα δεδομένα που τους αφορούν αλλά και για να υποβάλουν παρατηρήσεις και παράπονα.

Ενα άλλο έργο με άμεση θετική επίπτωση στους Ελληνες φορολογούμενους πολίτες και επιχειρήσεις, που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα ή πρόκειται να αποκτήσουν είναι το «Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολογίου» (με προϋπολογισμό 7,8 εκατ. ευρώ). Αφορά στην καταγραφή, διαχείριση και διάθεση πληροφοριών που αφορούν στα δηλούμενα ακίνητα της ελληνικής επικράτειας, φυσικών και νομικών προσώπων. Μέσω της συγκεκριμένης παρέμβασης του ΕΠ «Κοινωνία της Πληροφορίας» κάθε μεταβολή στην περιουσιακή κατάσταση θα γίνεται με ελαχιστοποιημένη προσωπική παρουσία στις αρμόδιες υπηρεσίες, χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση σχετικών πιστοποιητικών από τους πολίτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή