O ΔΗΚΤΗΣ

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H κυρία επικοινωνιολόγος και τα παθήματα Ρεγκούζα

Αλλον έναν σαν τον Αδάμ να είχαμε στην κυβέρνηση, ο Παπανδρέου θα έκανε διακοπές για άλλους δύο μήνες, ακούσθηκε να λέει γνωστό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, σχολιάζοντας τις αρνητικές για το προφίλ της κυβέρνησης δηλώσεις του υφυπουργού Αδάμ Ρεγκούζα στους τελωνειακούς για το «γρηγορόσημο» (υπενθυμίζεται ότι λίγους μήνες νωρίτερα υπήρχαν οι δηλώσεις Ρεγκούζα για τις «έωλες προβλέψεις» του προϋπολογισμού και η λίστα πάει λέγοντας). Το αστείο πάντως είναι ότι ο κ. Ρεγκούζας έχει προσλάβει τον τελευταίο μήνα ειδική επικοινωνιολόγο στο υπουργείο, την οποία συμβουλεύεται για τις δηλώσεις και τις παρουσίες του στον Τύπο. Το τι συνέβη όμως προχθές, είναι ανεξάρτητο γεγονός από τις ικανότητες της συγκεκριμένης κυρίας -με δεδομένο ότι όλα όσα έγιναν γνωστά είχαν ειπωθεί από τον υφυπουργό στο τέλος Ιουνίου- η οποία χθες τον συμβούλεψε να μην εμφανισθεί σε τρεις τηλεοπτικές εκπομπές που τον ήθελαν στο στούντιο (ως εύκολη λεία βεβαίως). Αντιθέτως, η παρούσα στήλη βλέπει με πολλή συμπάθεια τον συγκεκριμένο υφυπουργό, διότι, με κάθε ευκαιρία, προσφέρει άφθονο δημοσιογραφικό υλικό!

Πρόστιμα για τον ΟΤΕ

Ακριβά θα πληρώνει ο OTE τα τερτίπια στην ενεργοποίηση της αυτόματης προεπιλογής φορέα, αλλά και στην προσπάθεια επανάκτησης συνδρομητών από τους εναλλακτικούς παρόχους. H Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT) αποφάσισε ότι ο Οργανισμός θα πληρώνει πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε γραμμή συνδρομητή εναλλακτικού παρόχου που δεν θα ενεργοποιείται με διαδικασία προεπιλογής. Το ίδιο πρόστιμο θα επιβάλλεται στον OTE για κάθε γραμμή συνδρομητή που θα παίρνει πίσω από εναλλακτικό πάροχο, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερωθεί ο τελευταίος. Πρόκειται για το γνωστό win-back, το οποίο έχει αποτελέσει αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ του πρώην μονοπωλίου και των άλλων τηλεπικοινωνιακών παρόχων τους τελευταίους μήνες.

Η UBS και η Κίνα

Ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος UBS πρόκειται να επενδύσει 500 εκατ. δολάρια στην Bank of China, κίνηση που στοχεύει να αυξήσει τις πιθανότητες να κερδίσει ο όμιλος θέση επενδυτικού συμβούλου στην εισαγωγή του κινεζικού χρηματοπιστωτικού οργανισμού στα διεθνή χρηματιστήρια. Παράλληλα, ο όμιλος UBS αναμένεται να καταστεί η πρώτη διεθνής εταιρεία στον χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, που θα εξαγοράσει κινεζική χρηματιστηριακή για το ποσό των 210 εκατ. δολαρίων. H συμφωνία του ελβετικού ομίλου με την Beijing Securities, αναμένεται να επιτρέψει στη UBS να ασκήσει μια σημαντική επιρροή στην κινεζική αγορά. Στο μεταξύ, έτοιμη για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ είναι μία εκ των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών της Κίνας, η China Construction Bank. H κινεζική τράπεζα σκοπεύει να εκχωρήσει μερίδιο 12% στους θεσμικούς επενδυτές τον ερχόμενο μήνα. H εισαγωγή της συγκεκριμένης τράπεζας στη χρηματιστηριακή αγορά θεωρείται η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στην Ασία. Υπενθυμίζεται ότι η Bank of America κατέχει ποσοστό 9% του κινεζικού οργανισμού.

Ο καβγάς για τα λεφτά

Η κρίση προσανατολισμού και συνοχής που διέρχεται η Ευρωπαϊκή Ενωση, ενδεχομένως να επιταθεί το προσεχές διάστημα, καθώς το πιθανότερο είναι να αρχίσει ο καβγάς για το πώς θα μοιρασθούν τα χρήματα του τέταρτου πακέτου. O Βρετανός πρωθυπουργός και προεδρεύων της E.E. Τόνι Μπλερ, αναμένεται να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της βρετανικής προεδρίας, στοχεύοντας στην επίτευξη συμφωνίας για τον κοινοτικό προϋπολογισμό(!) O κ. Μπλερ οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, μετά τις κατηγορίες ορισμένων χωρών – μελών ότι δεν παίρνει σοβαρά το μείζον για την E.E. θέμα του προϋπολογισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή