Το Ελληνορωσικό Επιχειρηματικό Συνέδριο της Μόσχας

Το Ελληνορωσικό Επιχειρηματικό Συνέδριο της Μόσχας

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υλοποίηση σειράς δράσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, πρότεινε ο πρόεδρος του EBEA κ. Δρ. Φουντουκάκος, μιλώντας στο Ελληνο-Ρωσικό Επιχειρηματικό Συνέδριο της Μόσχας. Το συνέδριο διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Ρωσίας με θέμα «Οραμα για κοινό μέλλον Ελλάδας και Ρωσίας στις αναδυόμενες αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μαύρης Θάλασσας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του EBEA, απαιτείται η ολοκλήρωση των διαδικασιών για να τεθεί σε ισχύ η σύμβαση μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας και την αποτροπή της φοροδιαφυγής, η εδραίωση της συνεργασίας μεταξύ εμπορικών και βιομηχανικών επιμελητηρίων, να δοθεί τακτικός χαρακτήρας στη διοργάνωση και να υπάρξει στενότερη συνεργασία στον τομέα της τηλεπικοινωνιακής και πληροφορικής τεχνολογίας.

Ο κ. Φουντουκάκος στην ομιλία του χαρακτήρισε ιστορική τη συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο διμερές εμπόριο, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του 2004 ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών Ελλάδος – Ρωσίας διατηρήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά σε πολύ υψηλά επίπεδα, άνω των 3 δισ. ευρώ.

Στον τομέα των επενδύσεων, 45 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, με συνολικό όγκο επενδυμένου κεφαλαίου 69,2 εκατ. δολ. Η Ελλάδα κατέχει την 28η θέση ανάμεσα στις χώρες-επενδυτές και την 23η θέση στον τομέα των άμεσων επενδύσεων. Εχουν καταγραφεί, ακόμη, 128 ελληνορωσικές μεικτές επιχειρήσεις, από τις οποίες οι 41 είναι αμιγώς ελληνικού κεφαλαίου. Οι μεικτές αυτές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται, κυρίως, στους τομείς εμπορίου, γεωργίας, βιομηχανίας, παροχής υπηρεσιών, τουρισμού, κατασκευών, ενέργειας, μεταφοράς και τεχνολογίας.

Τέλος, ο κ. Φουντουκάκος τόνισε ότι Ελλάδα και Ρωσία έχουν να ωφεληθούν πολλά από την επιχειρηματική συνεργασία. «Είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών να δεσμευθούν σε μια στρατηγική συνεργασία, σε θέματα οικονομικά, πολιτικά και πολιτιστικά. Και να την επεκτείνουν σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή