Πυρά των πιλότων της Ολυμπιακής κατά Aegean – Lufthansa

Πυρά των πιλότων της Ολυμπιακής κατά Aegean – Lufthansa

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοφανής πόλεμος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τις αναδιατάξεις που θα να προκύψουν στην εγχώρια αγορά αερομεταφορών, μετά την οριστικοποίηση των κυβερνητικών αποφάσεων για την τύχη της Ολυμπιακής.

Ηδη, έχουν καταγραφεί δύο στρατόπεδα. Της εγχώριας Aegean Airlines και της συμμάχου της Lufthansa, που με σειρά δηλώσεων και παρεμβάσεών τους εμφανίζονται πανέτοιμες να καλύψουν το κενό της O.A. και των συνδικάτων της Ολυμπιακής που δίνουν την ύστατη μάχη διατήρησης της εταιρείας και καλούν την κυβέρνηση να μη διανείμει ιμάτια σε φίλους.

Χθες, στον χορό της κορυφούμενης αντιπαράθεσης παρενέβη και η ΕΧΠΑ (πιλότοι της O.A.) που εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση με τίτλο «Οι Γερμανοί ξανάρχονται». H ΕΧΠΑ, αφού επισημαίνει την πρωτοφανή υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας στην Ολυμπιακή, αναφέρεται στον συντονισμό της Aegean και της Lufthansa και στην προσπάθειά τους να προβληθούν ως η εναλλακτική αεροπορική λύση τορπιλίζοντας διάσωση της εταιρείας.

Με την ανακοίνωσή της η ΕΧΠΑ υποστηρίζει ότι:

– H Aegean ανακοίνωσε την παραγγελία αγοράς οκτώ αεροσκαφών τις παραμονές της καταδικαστικής για την O.A. απόφασης της E.E.

– Πίσω από την καταδίκη της O.A. βρίσκεται η Aegean, αλλά και η Ενωση Ελλήνων Αερομεταφορέων, που ελέγχεται από την πρώτη και αρνείται να εγγράψει ως μέλος της την O.A.

– Είναι υποκριτική η δήλωση της Aegean ότι δεν ενδιαφέρεται για την απόκτηση οιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου της O.A. γιατί η συμμετοχή της στους τρεις από τους τέσσερις διαγωνισμούς ιδιωτικοποίησης καταδεικνύει τις προθέσεις της.

Η ΕΧΠΑ, τέλος, συνδυάζει τη γερμανική παρουσία στον ΔΑΑ με τις βλέψεις της Lufthansa, ενώ και η ΕΠΤΑΟΑ (πτυχιούχοι τεχνικοί της O.A.) σε δική της ανακοίνωση διαγιγνώσκει γερμανικές προθέσεις μετατροπής των Σπάτων σε περιφερειακό αερολιμένα από αεροπορικό κόμβο, επ’ ωφελεία άλλων ευρωπαϊκών αεροδρομίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή