Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 400 εκατ. ευρώ προχωρά η Marfin

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 400 εκατ. ευρώ προχωρά η Marfin

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 400 εκατ. ευρώ αποφάσισε η χθεσινή επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση του Ομίλου Marfin Financial Group (MFG), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν οι επόμενες επεκτατικές κινήσεις του ομίλου.

Η αύξηση θα γίνει με παραίτηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων, ενώ αποφασίστηκε να εκδοθούν συνολικά 25 εκατ. μετοχές, οι οποίες θα διατεθούν στους νέους μετόχους προς 16 ευρώ έκαστη. Σύμφωνα με τους επικεφαλής του ομίλου, η είσοδος νέων μετόχων κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να διευκολυνθούν τα φιλόδοξα σχέδια επέκτασης του ομίλου με τελικό στόχο την ανάδειξη της Marfin σε μια ισχυρή μεσαίου μεγέθους τραπεζική δύναμη.

Οι νέες μετοχές θα διατεθούν σε τρεις «κατευθύνσεις»: μετόχους άλλων τραπεζών ή χρηματοοικονομικών οργανισμών, στρατηγικούς επενδυτές και θεσμικούς επενδυτές – κυρίως του εξωτερικού. H διάθεση μέρους των νέων μετοχών σε μετόχους άλλων τραπεζών γίνεται για να διευκολυνθεί η υλοποίηση συμφωνιών εξαγοράς ή στρατηγικής συμμετοχής. Δηλαδή η Marfin μπορεί για παράδειγμα να αγοράσει σημαντικό ποσοστό σε μια τράπεζα με την προϋπόθεση οι μέτοχοι της υπό εξαγοράν τράπεζας να αποκτήσουν ένα μέρος των υπό έκδοσιν μετοχών της Marfin. Παράλληλα η διοίκηση του ομίλου έχει έρθει σε συμφωνία για τη στρατηγική συμμετοχή νέων εταίρων.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πραγματοποιηθεί πολλές εκδηλώσεις παρουσιάσεων σε ξένους θεσμικούς επενδυτές, πολλοί από τους οποίους εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στην αύξηση.

Σημειώνεται ότι μετά την αύξηση κεφαλαίου ο αριθμός μετοχών της Marfin θα διπλασιαστεί φτάνοντας τα 50 εκατομμύρια.

Ομολογιακό 200 εκατ.

Παράλληλα η χθεσινή γενική συνέλευση του ομίλου έδωσε το πράσινο φως για την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 200 εκατ. ευρώ. Ετσι ο όμιλος θα βρεθεί το επόμενο διάστημα με ιδιαίτερα υψηλά διαθέσιμα κεφάλαια για την υλοποίηση των επιθετικών του σχεδίων. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες ανακοινώθηκε η απόκτηση του 10% των μετοχών της Εγνατίας Τράπεζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή