Σημαντική ενίσχυση η Μηχανική το α΄ εξάμηνο

Σημαντική ενίσχυση η Μηχανική το α΄ εξάμηνο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 45,6 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της «Μηχανικής» στο πρώτο εξάμηνο του 2005, παρουσιάζοντας αύξηση 21,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύθηκαν κατά 69,7% και ανήλθαν σε 14,0 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, έναντι 8,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο. Τα καθαρά κέρδη της «Μηχανικής» ανήλθαν σε 5,4 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών ύψους 1,7 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2004, όπως εμφανίζονται στην ενδιάμεση οικονομική κατάσταση κατά τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Σε επίπεδο ομίλου, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2005 αυξήθηκε οριακά και διαμορφώθηκε σε 60,5 εκατ. ευρώ, έναντι 60,2 εκατ. ευρώ κατά την ίδια περίοδο του 2004. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν δραστικά, κατά 107% και ανήλθαν σε 24,9 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, έναντι 12,0 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Σημαντική ήταν και η βελτίωση των ενοποιημένων καθαρών κερδών, μετά την αφαίρεση δικαιωμάτων μειοψηφίας, που ανήλθαν σε 10,3 εκατ. ευρώ, έναντι 9,0 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2004, όπως εμφανίζονται στη δημοσιευμένη ενδιάμεση οικονομική κατάσταση.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου η «Μηχανική» και η θυγατρική της «Θόλος» έχουν υπογράψει εννέα συμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 251,2 εκατ. ευρώ. Επίσης, η «Μηχανική» έχει ανακηρυχθεί μειοδότης στον διαγωνισμό για το έργο: «Κατασκευή του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου», ύψους 74,6 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή