Κάθοδος Ρώσων τουριστών +40%

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κατά 40% παρουσίασε η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία προς την Ελλάδα το πρώτο εννεάμηνο του έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, συμβάλλοντας στα εντυπωσιακά μεγέθη που παρουσίασε την φετινή περίοδο ο ελληνικός τουρισμός.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Helexpo A.E. κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος σε εκδήλωση του επιμελητηρίου της Ρωσίας με θέμα «Οράματα σε κοινό μέλλον: Ελλάδα και Ρωσία σε αναδυόμενες αγορές σε NA Ευρώπη και σε Μαύρη Θάλασσα» που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2004 ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε την Ελλάδα από τη Ρωσία ήταν μόλις 138.606. Το σημαντικότερο ποσοστό των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα προέρχεται από τη Μόσχα και η αύξησή τους σε σχέση με πέρυσι ξεπερνά το 60%, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο μέρος όρος παραμονής των τουριστών από τη Ρωσία στην Ελλάδα αυξήθηκε στις 10 με 15 ημέρες. Ενας στους δύο επιλέγει να διαμείνει σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων. Οι Ρώσοι είναι από τους πιο εύπορους τουρίστες, συμπεριλαμβάνουν στα προγράμματά τους εκδρομές σε αξιοθέατα και κάνουν πολλά και ακριβά ψώνια.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμόπουλο, μία από τις αιτίες της αυξημένης τουριστικής κίνησης είναι οι διεθνείς αεροπορικές διασυνδέσεις με την Ελλάδα. Κάθε εβδομάδα συνδέουν τη Μόσχα τρεις πτήσεις της Ο.Α. και 4 της AEROFLOT, ενώ 17 CHARTERS καταφθάνουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα, Καστοριά, Πελοπόννησο.

Επίσης, σημειώνει ότι για πρώτη φορά άμεση διαφημιστική προβολή της Ελλάδας έγινε μόλις φέτος, με outdoor σε τρία κύματα και με καταχωρίσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Σημαντική επίσης ήταν η συνεισφορά των διεθνών εκθέσεων στις οποίες συμμετείχε η πατρίδα μας, τον Μάρτιο στη MITT, τον Μάιο στην ΜΙΤF, όπου η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα και συμμετείχε με ένα περίπτερο 1.000 τ.μ., ενώ επίκειται η συμμετοχή στην INWETEX-CIS Travel Market τον επόμενο μήνα στην Αγία Πετρούπολη. Σημαντική αναμένεται να είναι και η συμβολή της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Philoxenia που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν παραγωγοί κινηματογραφικών ταινιών από τη Ρωσία για γυρίσματα σε περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι επισκέφθηκαν την Ελλάδα δύο συνεργεία για παραγωγή σειράς εκπομπών και προβολή της γαστρονομίας της χώρας μας. Το 2006, προβλέπεται γύρισμα της κινηματογραφικής ταινίας «Οι Ρώσοι στην Ελλάδα» και τον Οκτώβριο, από τις 11 έως τις 21, θα επισκεφθούν την Αθήνα και την Εύβοια 8 σεναριογράφοι για την προετοιμασία της ταινίας.

Σημαντικό στοιχείο προσέλκυσης επισκεπτών από τη Ρωσία, ιδιαίτερα στον βορειοελλαδικό χώρο, αποτελεί το Αγιον Ορος και, βέβαια, οι Διεθνείς Εκθέσεις και τα Συνέδρια της Ηelexpo.

Πέραν του τουρισμού, ο κ. Θωμόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον επενδυτικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή