Με δημόσια προσφορά απαντά η Intracom στην ισλανδική πρόκληση για τη Forthnet

Με δημόσια προσφορά απαντά η Intracom στην ισλανδική πρόκληση για τη Forthnet

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα διάσταση λαμβάνει η κόντρα για τον έλεγχο της FORTHnet μετά την απόφαση της Intracom να καταθέσει δημόσια προσφορά προκειμένου να αποκτήσει το 50,01% της εταιρείας τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Χθες, η Intracom κατέθεσε τη δημόσια προσφορά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προσφέροντας οκτώ ευρώ ανά μετοχή (χθες η μετοχή της FORTHnet έκλεισε στα 7,1 ευρώ). Σήμερα η Intracom ελέγχει περί το 22,91% της FORTHnet, ενώ η ισλανδικών συμφερόντων εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών Novator κατέχει περί το 18,5%. H κόντρα των δύο μετόχων άρχισε από τα μέσα Αυγούστου, με την Intracom να προχωρεί τελικώς σε δημόσια προσφορά, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι σημαντικό ποσοστό της FORTHnet (περί το 30%) βρίσκεται στη διασπορά, δηλαδή σε χέρια μικρομετόχων.

Η άγρια κόντρα Intracom και Novator έχει οδηγήσει σε σημαντική άνοδο τη μετοχή της εταιρείας τηλεπικοινωνιών. Σημειώνεται ότι αρχικώς η Intracom είχε αγοράσει το πακέτο των Μινωικών Γραμμών κοντά στα 5,3 ευρώ, ενώ η Novator κατέβαλε μεγαλύτερο τίμημα για την απόκτηση του 18,5%. Τώρα η Intracom προσφέρει οκτώ ευρώ ανά μετοχή. H απόκτηση της FORTHnet θεωρείται κρίσιμη για την υλοποίηση των σχεδίων της Intracom στον χώρο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Η εταιρεία έχει ήδη συμφωνήσει την εξαγορά του 100% της Hellas On Line (HOL), η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην παροχή υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Στην ουσία σύρθηκε στη δημόσια προσφορά καθώς το Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (ITE), που ελέγχει το 22,9% της FORTHnet, είχε αποφασίσει να μην πωλήσει σε κανέναν τις μετοχές του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή