H Audio Visual αποκτά το 85% των μετοχών της «Προοπτικής» έναντι τιμήματος 17,3 εκ. ευρώ

H Audio Visual αποκτά το 85% των μετοχών της «Προοπτικής» έναντι τιμήματος 17,3 εκ. ευρώ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 85% των μετοχών της «Προοπτικής», η οποία ήταν θυγατρική των «Αττικών Εκδόσεων», αποκτά η Audio Visual έναντι 17,3 εκατ. ευρώ. H συμφωνία που υπεγράφη την Παρασκευή προβλέπει την εξαγορά από την εταιρεία «Αττικές Εκδόσεις» του 50% των μετοχών της «Προοπτικής» έναντι τιμήματος 9.275. 100 ευρώ, την εξαγορά από τον κ. Π. Μητρόπουλο του 33,7% των μετοχών της «Προοπτικής» έναντι τιμήματος 7.743.333 ευρώ και την εξαγορά από την κ. Ε. Σουγανίδου του 1,3% των μετοχών έναντι 306.667 ευρώ. Το τίμημα θα καταβληθεί τμηματικά με πίστωση έως τον Σεπτέμβριο του 2008 και θα χρηματοδοτηθεί κατά 5.000.000 ευρώ με δανεισμό και το υπόλοιπο με ίδια κεφάλαια. Το υπόλοιπο 15% της «Προοπτικής» που κατείχε ο κ. Μητρόπουλος εξαγοράσθηκε επίσης στις 23/12/2005 από τον βασικό μέτοχο της Audio Visual, STONEMAN HOLDINGS LIMITED, έναντι 3.450.000 ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω συναλλαγών, τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών Audio Visual και «Προοπτική» θα προτείνουν στις γενικές συνελεύσεις των μετόχων τους συγχώνευση δι’ απορροφήσεως της δεύτερης από την πρώτη, προκειμένου να δημιουργήσουν μια ενιαία εταιρεία η οποία θα δραστηριοποιείται στη διανομή κινηματογραφικών ταινιών, video και DVD.

H «Προοπτική» είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής κινηματογραφικών ταινιών, DVD και video στην Ελλάδα. Κατέχει ηγετική θέση στη διανομή κινηματογραφικών ταινιών, εκπροσωπώντας 2 από τα μεγαλύτερα studios παραγωγής ταινιών: την COLUMBIA-TRISTAR (πλέον Sony Pictures) για διανομή σε κινηματογράφο, video και DVD και την BUENA VISTA (Walt Disney, Touchstone) για κινηματογραφική διανομή, ενώ από το 2006 θα έχει και τη διανομή των ταινιών του studio ΜGΜ.

Επίσης, η εταιρεία διαθέτει τα δικαιώματα διανομής ταινιών του BBC και του DISCOVERY CHANNEL, καθώς και ένα πλούσιο κατάλογο τίτλων από ανεξάρτητους οίκους που ξεπερνά σήμερα τις 700 ταινίες για Ελλάδα και Κύπρο.

Η «Προοπτική» δραστηριοποιείται με το ίδιο αντικείμενο και στις αναπτυσσόμενες αγορές Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Σερβίας μέσω των θυγατρικών της εταιρειών PROOPTIKI ROMANIA, PROOPTIKI BULGARIA και PROOPTIKI Entertainment (Belgrade).

O κύκλος εργασιών της εταιρεία έφτασε τα 25,02 εκατ. ευρώ το 2004 και τα κέρδη προ φόρων σε 3,12 εκατ. ευρώ. Στον όμιλο Audio Visual ανήκει και η 100% θυγατρική εταιρεία STER CINEMAS, η οποία εκμεταλλεύεται έξι πολυκινηματογράφους (multiplex) με 53 συνολικά κινηματογραφικές αίθουσες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή