Διπλή εγγραφή για τη ναυτιλιακή Omega

Διπλή εγγραφή για τη ναυτιλιακή Omega

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάστηκε να περάσουν τρεις μήνες από τις αρχές του νέου έτους, έως ότου εμφανιστεί η πρώτη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία που πέρασε το κατώφλι του αμερικανικού χρηματιστηρίου. Μάλιστα, η Omega Navigation Enterprises -περί ης ο λόγος- πραγματοποίησε πριν από λίγες εβδομάδες διπλή εγγραφή στις κεφαλαιαγορές της Νέας Υόρκης, αλλά και της Σιγκαπούρης, σε μία προσπάθεια ν’ αντλήσει περί τα 240 εκατ. δολάρια.

Για τον σκοπό αυτό, διέθεσε 12 εκατ. μετοχές (πλέον 1,8 εκατομμύρια μετοχών σε περίπτωση υπερκάλυψης) με τιμή 17 δολάρια ανά μετοχή, αν και η αρχική επιδίωξη ήταν η τιμή να κυμανθεί μεταξύ 19 και 21 δολαρίων.

Η εταιρεία διευθύνεται από τον κ.Γιώργο Κασιώτη, μέλος της οικογένειας Κομνηνού, η οποία ελέγχει, μεταξύ άλλων, την εταιρεία Target Marine. Η Omega ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2005 και σήμερα λειτουργεί δύο φορτηγά πλοία των 52.800 dwt, ναυπηγηθέντα το 2004. Τα πλοία αποκτήθηκαν από την Target Marine αντί συνολικού ποσού 88 εκατομμύρια δολαρίων. Τα κεφάλαια που συγκέντρωσε η διπλή δημόσια εγγραφή πρόκειται ν’ αξιοποιηθούν τόσο για την αποπληρωμή των δύο παραπάνω αποκτημάτων, όσο και για την αγορά έξι product τάνκερ. Η Omega έχει συμφωνήσει στην αγορά των σύγχρονων δεξαμενοπλοίων, τα οποία θα παραδοθούν κατά το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου.

Μάλιστα, τα δύο εξ αυτών είναι παγοθραυστικά handymax που ναυπηγήθηκαν φέτος, ενώ τα άλλα τέσσερα είναι panamax, ναυπηγηθέντα τη διετία 2003-2004.

Σημειώνεται ότι για όλα τα πλοία έχουν ήδη υπογραφεί συμβάσεις χρονοναύλωσης, με τιμές που κυμαίνονται από 24.000 έως και 28.500 δολάρια ημερησίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή