Σε δύο εβδομάδες το χρονοδιάγραμμα εισαγωγής στο Χ.Α. του Τ. Ταμιευτηρίου

Σε δύο εβδομάδες το χρονοδιάγραμμα εισαγωγής στο Χ.Α. του Τ. Ταμιευτηρίου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία για την εισαγωγή των μετοχών του στο Χρηματιστήριο Αθηνών εισέρχεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (T.T.). Μέχρι τα μέσα Μαΐου η διοίκηση του T.T. θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα για την εισαγωγή, καθώς και τεχνικές λεπτομέρειες της έκδοσης. Στόχος είναι να ολοκληρωθουν οι διαδικασίες μέχρι τα τέλη Μαΐου

Παράλληλα ξεκίνησαν χθες στο Λονδίνο οι πρώτες εκδηλώσεις παρουσίασης της τράπεζας σε ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Υπενθυμίζεται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αλλά διάθεση υφισταμένων μετοχών του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο ελέγχει σήμερα το 100% της τράπεζας.

Παράλληλα έπειτα από σχετική απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος, το T.T. λειτουργεί πλέον ως τράπεζα και όχι ως ειδικό πιστωτικό ίδρυμα, χάνοντας κάποια ειδικά πλεονεκτήματα όπως το καθεστώς εγγύησης των καταθέσεων στο T.T. από το ελληνικό Δημόσιο.

Θέμα χρόνου είναι και η ανταλλαγή μετοχών μεταξύ των ΕΛΤΑ και του T.T. καθώς πρόκειται για ειλημμένη κυβερνητική απόφαση. Ωστόσο, η απόφαση αυτή προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση επιβάλλει στα ΕΛΤΑ, για εισπρακτικούς λόγους να αγοράσει μετοχές του T.T. στη χρηματιστηριακή τους αξία, ενώ το T.T. θα αποκτήσει τις μετοχές των ΕΛΤΑ στη λογιστική αξία. Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) «το 2002 είχε γίνει αποτίμηση του ΕΛΤΑ στα 240 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα έπειτα από τόσες επενδύσεις εκσυγχρονισμού, κερδοφορία κ.λπ. μειώνεται στα 215 εκατ. ευρώ. H χρηματιστηριακή τιμή του T.T. προβλέπεται πάνω από 1.300 εκατ. ευρώ, ενώ η τιμή αποτίμησης περίπου στα 600 εκατ. ευρώ». Για το θέμα αυτό ο ΠΟΣΤ πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη, 24ωρη απεργία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή