Απελευθέρωση ναύλων ζητούν οι ακτοπλόοι

Απελευθέρωση ναύλων ζητούν οι ακτοπλόοι

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε «ναυμαχία» υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και ακτοπλοϊκών εταιρειών, με απρόβλεπτες συνέπειες για την εξυπηρέτηση της νησιωτικής χώρας εν όψει της τουριστικής περιόδου, οδηγεί η απόφαση των ακτοπλόων να «δέσουν» τα σκάφη τους στις 16 Μαΐου. Οι ακτοπλόοι κατηγορούν τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας για αναντιστοιχία λόγων και έργων σχετικά με την εφαρμογή της πλήρους απελευθέρωσης.

Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι οι εταιρείες από σήμερα θα λειτουργούν υπό καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης, κάτι που σημαίνει και αναπροσαρμογή ναύλων βάσει του κόστους των καυσίμων κάθε πλοίου. Μάλιστα, προειδοποιούν ότι εάν δεν αντιμετωπισθεί το μείζον θέμα της ηλικίας απόσυρσης των πλοίων, με την εφαρμογή της Συμφωνίας της Στοκχόλμης, τότε έως το 2008 θα έχουν αποσυρθεί περί τα 22 συμβατικά σκάφη δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση της νησιωτικής χώρας.

Πάγια θέση των ακτοπλόων είναι ότι μόνο με πλήρη απελευθέρωση, χωρίς το καθεστώς των κρατικών παρεμβάσεων που ισχύει σήμερα, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης των εταιρειών, προσέλκυσης επενδυτών και εισόδου νέων σκαφών, που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και την ασφάλεια για τους επιβάτες. Το επιβατικό κοινό και οι νησιώτες αναμένουν εναγωνίως τη συνέχεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή