Σε αύξηση κεφαλαίου προχωρεί η Aspis Bank

Σε αύξηση κεφαλαίου προχωρεί η Aspis Bank

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα προχωρήσει η Aspis Bank για την ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης. Μιλώντας στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας που πραγματοποιήθηκε χθες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Κωνσταντίνος Καρατζάς ανέφερε ότι οι οριστικές αποφάσεις για τους όρους της αύξησης θα ανακοινωθούν σε έκτακτη γενική συνέλευση, η οποία θα συγκληθεί σύντομα.

Ιστορικά κέρδη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση κεφαλαίου θα ξεπεράσει τα 60 εκατ. ευρώ. O κ. Καρατζάς, μιλώντας στη συνέλευση, υπογράμμισε ότι το 2005 η Aspis Bank πέτυχε την ιστορικά υψηλότερη καθαρή της κερδοφορία, με την ενίσχυση της παρουσίας της στην εγχώρια αγορά, τη διατήρηση του ρυθμού αύξησης εσόδων σε υψηλά επίπεδα και τη βελτίωση της αποδοτικότητας.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των δραστηριοτήτων της τράπεζας και των θυγατρικών της κατά το 2005, σημείωσε ότι η τράπεζα ενίσχυσε περαιτέρω την παρουσία της στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να διαθέτει πλέον δίκτυο 67 καταστημάτων σε 26 πόλεις εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης. Στόχος είναι την εφετινή χρονιά το δίκτυο να ενισχυθεί με τρία νέα σημεία.

Σημειώνεται ότι η Aspis Bank πέτυχε το 2005 αύξηση των χορηγήσεών της κατά 16% φτάνοντας τα 1,6 δισ. ευρώ. Τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 13%, ενώ το λειτουργικό κόστος μειώθηκε κατά 4%.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλους τραπεζικούς ομίλους στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, ο κ. Καρατζάς υπογράμμισε ότι «σήμερα δεν υπάρχει τίποτα το συγκεκριμένο ούτε βρισκόμαστε σε αναζήτηση στρατηγικών εταίρων». Προσέθεσε, ωστόσο, ότι εάν στο μέλλον προκύψει ενδιαφέρον από κάποιο τραπεζικό όμιλο να διεκδικήσει ισότιμα με την τράπεζα μεγαλύτερο μερίδιο στην ελληνική αγορά αλλά και στα Βαλκάνια, τότε η Aspis θα το συζητήσει. Σημείωσε, επίσης, ότι οι μικρές και μεσαίες τράπεζες στις διεθνείς ανεπτυγμένες αγορές συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του ανταγωνισμού και παρουσιάζουν εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα σε αρκετές περιπτώσεις.

Συμμετοχή ξένων

Ο κ. Καρατζάς ανέφερε, τέλος, ότι έχουν προγραμματισθεί παρουσιάσεις της τράπεζας σε ξένους και εγχώριους θεσμικούς επενδυτές προκειμένου να αυξηθεί η συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, που σήμερα είναι μικρή λόγω της περιορισμένης διασποράς των μετοχών της στο Χρηματιστήριο. Για τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της τράπεζας, είπε ότι θα είναι σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα από πέρυσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή