Διαβεβαιώσεις Βουλγάρων για ενδιαφέρον στον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη

Διαβεβαιώσεις Βουλγάρων για ενδιαφέρον στον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβεβαιώσεις σε επίπεδο κορυφής περί του ενδιαφέροντος της Βουλγαρίας για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, έδωσε χθες η βουλγαρική πλευρά. Οπως δήλωσε ο πρωθυπουργός K. Καραμανλής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε για τη λήξη των εργασιών της Διαβαλκανικής Συνόδου στη Θεσσαλονίκη, ο Βούλγαρος ομόλογός, του κ. Σεργκέι Στανίσεφ, διαβεβαίωσε τον ίδιο ότι ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη αποτελεί προτεραιότητα για τη βουλγαρική κυβέρνηση. «H πολιτική συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη συνεχίζει να ισχύει», υπογράμμισε ο K. Καραμανλής και πρόσθεσε «η βουλγαρική πλευρά, όπως είχε κάθε δικαίωμα, ορίζει με το δικό της τρόπο τη δική της συμμετοχή. H πολιτική συμφωνία που υπεγράφη έπειτα από 13 χρόνια καθυστερήσεων και δυσκολιών, συνεχίζει να ισχύει. Είναι ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει τη χώρα ως ενεργειακό κόμβο, με σημαντικά οφέλη», τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι αυτό προέκυψε από τη συζήτηση που είχε ο ίδιος με τον Βούλγαρο ομόλογό του καθώς και από τις επίσημες δηλώσεις του Βούλγαρου υπουργού Εξωτερικών.

Στο ενδιαφέρον της Βουλγαρίας για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ και ο ίδιος ο Βούλγαρος πρωθυπουργός κ. Σεργκέι Στανίσεφ. «H τήρηση του χρονοδιαγράμματος αποτελεί προτεραιότητα για τη βουλγαρική κυβέρνηση, όπως και για την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «και η κυβέρνηση της Βουλγαρίας και η κυβέρνηση της Ελλάδας επιθυμούν η διεθνής εταιρεία που θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου να συσταθεί όσο το δυνατόν συντομότερα». Και οι δύο χώρες έχουμε άμεσο ενδιαφέρον για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Είναι σημαντικός και ως υποδομή και στην οικονομία, δήλωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας τη σημασία του έργου για την ενεργειακή ασφάλεια.

Τόσο οι επίσημες διαβεβαιώσεις της βουλγαρικής κυβέρνησης, πάντως, όσο και τα δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου δείχνουν ότι η απόφαση για την απόσυρση του βουλγαρικού δημοσίου από την εταιρεία που είχε συσταθεί για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, συνδέεται με την ανάγκη αναδιάρθρωσης του επιχειρηματικού κοινοπρακτικού σχήματος. Το ποιες εταιρείες θα συμμετάσχουν και με ποιο ποσοστό στο project του αγωγού, είναι το βασικό θέμα που απασχολεί αυτή τη στιγμή τη βουλγαρική πλευρά και αυτό είναι ίσως η μεγαλύτερη πιστοποίηση περί του ενδιαφέροντος για τον επίμαχο αγωγό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή