Εμφαση σε τουρισμό και υποδομές

Εμφαση σε τουρισμό και υποδομές

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης των Δωδεκανήσων με αιχμή το τρίπτυχο τουρισμός, αναψυχή και πολιτισμός επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της EFG Eurobank Ergasias κ. Νικόλαος Νανόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση της τράπεζας που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο.

Ο κ. Νανόπουλος υπογράμμισε ότι ο ευρύτερος τουριστικός τομέας στη χώρα μας είναι υπεύθυνος για το περίπου 18% του ΑΕΠ, ενώ ο ανταγωνισμός γίνεται όλο και οξύτερος. «Από μέρους των επιχειρηματιών απαιτείται σοβαρός και προσεκτικός στρατηγικός σχεδιασμός, προσαρμογή στις εξελισσόμενες ανάγκες της αγοράς, ποιότητα, συνέπεια, σωστή οργάνωση και ανταγωνιστικό κόστος.

Από μέρους του κράτους αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι απαραίτητο να αναβαθμισθεί η προτεραιότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ο ευρύτερος τομέας των τουριστικών υπηρεσιών, ενώ έμφαση πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη των υποδομών, στη βελτίωση του χωροταξικού σχεδιασμού και στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή