Ενισχύεται η διείσδυση των ευρυζωνικών υπηρεσιών με προγράμματα 450 εκατ. ευρώ

Ενισχύεται η διείσδυση των ευρυζωνικών υπηρεσιών με προγράμματα 450 εκατ. ευρώ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έργα ανάπτυξης δικτυακών υποδομών ή άλλα προγράμματα, συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ, επιχειρεί η κυβέρνηση να ενισχύσει τη διείσδυση των ευρυζωνικών υπηρεσιών. Με αφορμή την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του έργου, προϋπολογισμού 210 εκατ. ευρώ, για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών στην περιφέρεια, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης δήλωσε χθες ότι στόχος της Ψηφιακής Στρατηγικής της κυβέρνησης είναι να αυξηθεί η αξιοποίηση του γρήγορου Internet από το 0,1% του πληθυσμού το 2004 σε τουλάχιστον 7% του πληθυσμού έως το 2008. Στο τέλος του 2005, κατά μέσο όρο το 23% των πολιτών της Ευρώπης αξιοποιούσε τα οφέλη της ευρυζωνικότητας. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, στο τέλος του 2005 το ποσοστό διείσδυσης του ευρυζωνικού Internet ανήλθε σε 1,5% του πληθυσμού, έναντι 0,5% στις αρχές του 2005 και 0,1% στις αρχές του 2004. Το σχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο της «Ψηφιακής Στρατηγικής 2006 – 2013» η οριστική έκδοση της οποίας πρόκειται να ανακοινώθει τις επόμενες εβδομάδες.

Το σχέδιο «Ψηφιακή Στρατηγική» προβλέπει την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» αλλά και την ενίσχυση του διαφανούς ανταγωνισμού στην αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών, με τρεις μεγάλες κατηγορίες δράσεων που αφορούν σε ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών, ανάπτυξη ευρυζωνικού περιεχομένου και υπηρεσιών και ενίσχυση της ζήτησης ευρυζωνικών υπηρεσιών. Μεταξύ των έργων περιλαμβάνεται η κατασκευή μητροπολιτικών δικτύων σε 75 δήμους της χώρας, για τη διασύνδεση σημείων δημοσίου ενδιαφέροντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή