Η ATEbank επικεντρώνεται σε μικρομεσαίους και λιανική

Η ATEbank επικεντρώνεται σε μικρομεσαίους και λιανική

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη ριζική εξυγίανση της Αγροτικής Τράπεζας και των θυγατρικών εταιρειών του ομίλου επισήμανε ο διοικητής της τράπεζας κ. Δ. Μηλιάκος, μιλώντας χθες στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

Ο κ. Μηλιάκος υπογράμμισε την κακοδιαχείριση και τη σπατάλη πόρων της προηγούμενης διοίκησης, που οδήγησαν σε οριακή κατάσταση τον όμιλο της ATE. Ανέφερε χαρακτηριστικά τις περιπτώσεις της ATE Leasing, η οποία αν και εμφάνιζε λογιστικά κέρδη παρουσίαζε τόσο υψηλές επισφάλειες, που απαιτήθηκε αύξηση κεφαλαίου, διαγραφές χρεών ύψους άνω των 2 τρισ. δρχ., την κατασπατάληση 100 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της μετοχής της ATE, καθώς και τις περιπέτειες του μηχανογραφικού κέντρου.

Ο διοικητής της ATE σημείωσε ότι η προσπάθεια εξυγίανσης του ομίλου έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί και πλέον βαρύτητα θα δοθεί στην ανάπτυξη και στην ενίσχυση της παρουσίας του ομίλου στην τραπεζική αγορά.

Η στρατηγική της ATEbank για τα επόμενα χρόνια θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω διείσδυση στη λιανική τραπεζική και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στη συγκράτηση των εξόδων, στη βελτίωση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου δανείων, στην ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών καθώς και στη σταδιακή επέκτασή της στην περιοχή της NA Ευρώπης.

Αναφερόμενος στο δίκτυο καταστημάτων, που σήμερα αριθμεί 458 μονάδες, ο κ. Μηλιάκος ανακοίνωσε ότι το 2006 θα αυξηθεί κατά δέκα μονάδες, ενώ σύμφωνα με το τριετές επιχειρησιακό πρόγραμμα δράσης της περιόδου 2006-2008, προβλέπεται αύξηση του αριθμού των καταστημάτων κατά 40. Ανακοίνωσε επίσης ότι, εντός του 2006, η τράπεζα θα προχωρήσει σε προσλήψεις 570 υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ, οι οποίοι θα καλύψουν κενά από πρόσφατες αποχωρήσεις προσωπικού.

Σε ό,τι αφορά την ποιότητα του χαρτοφυλακίου της, η ΑΤΕbank θα επιδιώξει και κατά το τρέχον έτος την περαιτέρω συστηματική μείωση του υψηλού ποσοστού δανείων σε καθυστέρηση πέραν των 180 ημερών, με στόχο το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο συνολικό χαρτοφυλάκιο του ομίλου να διαμορφωθεί μέχρι το 2007 σε 7,5%. Ο κ. Μηλιάκος επισήμανε ότι, με βάση τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου 2006 της τράπεζας, διαπιστώνεται έντονα αυξημένη κερδοφορία μετά από φόρους έναντι της προηγούμενης χρήσης.

Τέλος, ο διοικητής της ATE εξέφρασε την ικανοποιησή του για τη λύση του ασφαλιστικού προβλήματος της τράπεζας με την υπαγωγή του ΕΛΕΜ στο νέο ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων, το ΕΤΑΤ.

Σημειώνεται ότι η γενική συνέλευση αποφάσισε την καταβολή 0,12 ευρώ ανά μετοχή (μέρισμα 0,07 ευρώ ανά μετοχή και επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή), ποσό που αντιστοιχεί σε συνολική απόδοση 3% με βάση τη μέση τιμή της μετοχής το 2005.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή