ΣΜΕΧΑ: προστασία μετόχων και οικονομική ανάπτυξη

ΣΜΕΧΑ: προστασία μετόχων και οικονομική ανάπτυξη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του «50% + μία μετοχή» για τις δημόσιες προσφορές σε όλες τις εταιρείες μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης έως και 500 εκατ. ευρώ, μιλώντας χθές στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το σχέδιο νόμου «ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας 2004/25/ΕΚ σχετικά με τις δημόσιες προτάσεις».

Το νομοσχέδιο για τις δημόσιες προτάσεις προβλέπει τη μείωση του απαιτούμενου ποσοστού για την υποβολή δημόσιας πρότασης εξαγοράς του συνόλου των μετοχών μιας εισηγμένης εταιρείας, στο 33% του συνόλου, από 50% συν μία μετοχή που ισχύει σήμερα.

Η ομιλία του κ. Μωραϊτάκη περιστράφηκε γύρω από τα θέματα που αναφέρονται στο συνημμένο υπόμνημα, το οποίο κατέθεσε και στα πρακτικά της Βουλής και περιλαμβάνει προτεινόμενες βελτιώσεις επί του νομοσχεδίου.

Ο κ. Μωραϊτάκης τόνισε ότι το θέμα είναι να ληφθεί ορθή πολιτική απόφαση της Βουλής, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ της προστασίας της ίσης μεταχείρισης των μετόχων και της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή