H συμφωνία Cosmote – «Γερμανός» αλλάζει το τοπίο

H συμφωνία Cosmote – «Γερμανός» αλλάζει το τοπίο

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δομικές αλλαγές στον κρίσιμο κλάδο των πωλήσεων προϊόντων και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας δρομολογεί η συμφωνία για την εξαγορά της αλυσίδας καταστημάτων «Γερμανός» από την Cosmote, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των ημερών. Ταυτόχρονα, με τη συγκεκριμένη κίνηση, η διοίκηση του ΟΤΕ επιχειρεί να διαμορφώσει ένα πιο ελκυστικό πακέτο στη διαδρομή για την απορρόφηση της Cosmote και την αναζήτηση ξένου στρατηγικού επενδυτή. Την ίδια στιγμή, αναλυτές εκφράζουν επιφυλάξεις για τα άμεσα οφέλη του Οργανισμού από τη συγκεκριμένη, σαφώς επιθετική, κίνηση με την οποία εξασφαλίζει ηγεμονικό μερίδιο στην αγορά λιανικής πώλησης τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Χθες έγινε γνωστό ότι η διοίκηση της Cosmote βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον κ. Πάνο Γερμανό, βασικό μέτοχο της αλυσίδας καταστημάτων, προκειμένου να εξαγοράσει τις μετοχές του (34,89%). Στη συνέχεια, αναμένεται να διευρύνει το ποσοστό του, ενώ θα προχωρήσει και σε δημόσια προσφορά για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών, με βάση τη χρηματιστηριακή νομοθεσία. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της «Γερμανός» και της Cosmote ανεστάλη για χθες και τη Δευτέρα, μετά αίτημα των δύο εταιρειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή