Μειώνει το κόστος περιαγωγής η Vodafon

Μειώνει το κόστος περιαγωγής η Vodafon

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι θα επιβάλει αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για το κόστος της περιαγωγής σε συνδυασμό, φαίνεται να τάραξαν τα λιμνάζοντα ύδατα της κινητής τηλεφωνίας. Χθες, η Vodafone ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2007 θα έχει μειώσει έως και 40% το κόστος περιαγωγής στην Ευρώπη, περιορίζοντας τη χρέωση από 0,90 ευρώ το λεπτό σε λιγότερο από 0,55 ευρώ το λεπτό. Την περασμένη Πέμπτη σε συνεδρίαση της Ε.Ε. οι επίτροποι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα διστακτικοί στην επιβολή ρυθμιστικής νομοθεσίας, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι η τιμολογιακή πολιτική των εταιρειών πρέπει να γίνει πιο διαφανής. Οι ευρωπαϊκές ενώσεις καταναλωτών έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως, ενώ ανησυχίες εκφράζονται για το εάν το ενδεχόμενο μείωσης των διεθνών (εντός Ε.Ε.) κλήσεων επηρεάσουν τις τιμές στις εγχώριες αγορές.

Στην ανακοίνωσή της για τη νέα τιμολογιακή πολιτική αναφορικά με το κόστος περιαγωγής η Vodafone επισημαίνει ότι η «Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέστησε σαφές ότι αναμένουν να δουν αλλαγές» ενώ χαιρετίζει το γεγονός ότι το Ευρωκοινοβούλιο δεν προχώρησε σε κανονιστική παρέμβαση, ενδεχόμενο το οποίο θα ήθελαν να αποφύγουν όλες οι εταιρείες. Παράλληλα, η Vodafone προαναγγέλλει ότι από τον Οκτώβριο θα εισέλθει σε αμοιβαίες συμφωνίες με άλλα ευρωπαϊκά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σε τιμή που δεν θα ξεπερνά τα 0,45 ευρώ το λεπτό για φωνητικές κλήσεις μέσα στην Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή