Σημαντική συμφωνία easyCruise και Νεώριον

Σημαντική συμφωνία easyCruise και Νεώριον

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική συμφωνία με πολλαπλές συνέργειες στον ναυπηγικό κλάδο, τον τουρισμό και την ελληνική κρουαζιέρα ανακοίνωσαν χθες οι εταιρείες easyCruise του κ. Στέλιου Χατζηιωάννου και Νεώριον Συμμετοχών, του ομίλου Ταβουλάρη. Πρόκειται για υπογραφή επιστολής προθέσεως για τη ναυπήγηση 2+2 κρουαζιερόπλοιων στα ναυπηγεία της Νεώριον Συμμετοχών (Ελευσίνας και Σύρου). Για τη συμφωνία ενημερώθηκε από τους κ. Στέλιο Χατζηιωάννου και I. Ταβουλάρ, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. H ενημέρωση προηγήθηκε της επίσημης ανακοίνωσης των δύο επιχειρήσεων, γεγονός που ερμηνεύται και ως μια πρώτη διασφάλιση της κυβερνητικής στήριξης στο έργο. O υπουργός χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «μια σημαντική επιχειρηματική πρωτοβουλία, η οποία εφόσον προχωρήσει θα ενισχύσει και τον τουρισμό και τον ναυπηγικό κλάδο και θα έχει θετικές επιδράσεις στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας». Οι δύο επιχειρηματίες θα έχουν ενημερωτικές συναντήσεις τόσο με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, όσο και με την υπουργό Τουρισμού κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και τον υπουργό Ανάπτυξης Δ. Σιούφα.

«Είμαι χαρούμενος που η easyCruise προχώρησε στην αρχική επιλογή της Νεώριον Συμμετοχών, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος ξεκίνησε το 2005 και στον οποίο συμμετείχαν ναυπηγεία από Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία», δήλωσε ο Στέλιος Χατζηιωάννου. «Ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός και τα κριτήρια της αρχικής επιλογής ήταν τεχνο-οικονομικά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένα ζητήματα τα οποία θα πρέπει να διευθετηθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο, προκειμένου η συμφωνία να οριστικοποιηθεί».

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι γεμάτες σκληρή δουλειά για την εταιρεία μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία θα μείνει στην Ελλάδα», δήλωσε ο I. Ταβουλάρης.

Σύμφωνα με τα σχέδια δραστηριοποίησης της easyCruise στην Ελλάδα, τα κρουαζιερόπλοια θα ξεκινούν από μαρίνα της περιοχής του Φαλήρου και θα πραγματοποιούν κρουαζιέρες σαββατοκύριακου στη Μύκονο και τη Σύρο και 4ήμερες κρουαζιέρες προς τη Σαντορίνη, με πιθανές προσεγγίσεις σε Πάρο, Νάξο, Μήλο ή Σέριφο.

Η υλοποίηση ωστόσο της επένδυσης φαίνεται ότι τελικά θα κριθεί και από το κατά πόσο θα συμβάλει σε αυτό το ελληνικό Δημόσιο. O κ. Χατζηιωάννου φέρεται να έχει θέσει αίτημα προς τον υπουργό Οικονομίας για χρήση της μαρίνας Φαλήρου μέσα από μια μακροχρόνια σύμβαση, έναντι ενός μισθώματος ανά επιβάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχικός σχεδιασμός της εταιρείας προβλέπει ότι τα κρουαζιερόπλοια θα φέρουν την κυπριακή σημαία.

Στόχος της easyCruise είναι να δημιουργήσει και στην Ελλάδα μια νέα αγορά κρουαζιέρας.

«Η διαφημιστική καμπάνια που θα υποστηρίξει τη δραστηριοποίησή μας στην Ελλάδα θα συμβάλει στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό», δηλώνει ο κ. Χατζηιωάννου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή