«Επιδημία» αγορών δημιουργεί η υψηλή ρευστότητα

«Επιδημία» αγορών δημιουργεί η υψηλή ρευστότητα

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παροξυσμός αγορών στη Σοφοκλέους, καθώς η υπερβάλλουσα ρευστότητα καλλιεργεί υπερβολικές προσδοκίες στην πλειοψηφία των μετοχών στο ταμπλό της αγοράς. Οι επενδυτές θα πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση καθώς δεν παρεγράφησαν σε μία νύχτα τα μετοχοδάνεια, ο υψηλός δανεισμός και οι άστοχες επιχειρηματικές κινήσεις, που έχουν οδηγήσει αρκετές εισηγμένες κοντά στο άρθρο 46. Υπάρχουν πολλές ταχύτητες εισηγμένων στο Χ.Α. και απαιτείται σκέψη και έρευνα για την τοποθέτηση των κεφαλαίων. Πάντως, είναι γεγονός ότι η τρέχουσα διετία θ’ αλλάξει τον επιχειρηματικό χάρτη για όσες εισηγμένες χαρακτηρίζονται: α) από κερδοφορία, β) ικανή διοίκηση και γ) υψηλό δείκτη εξωστρέφειας.

Οι τελευταίες επιχειρηματικές συμφωνίες της Cosmote με τον Γερμανό, του Μυτιληναίου με Δέλτα Project, της εξαγοράς τουρκικής τράπεζας από την Efg Eurobank ενίσχυσαν χθες τις αγορές μετοχών στη Σοφοκλέους, με αποτέλεσμα να καταγραφεί νέο υψηλό έτους και ρεκόρ των τελευταίων 68 μηνών (15 Σεπτεμβρίου 2000).

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 4.316,98 ενισχυμένος κατά 0,72%, σημειώνοντας άνοδο για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 328 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων στα 27 εκατ. ευρώ. Από το σύνολο των μετοχών επί των οποίων έγιναν πράξεις 233 σημείωσαν άνοδο, 52 υποχώρησαν και 30 παρέμειναν σταθερές.

Η μετοχή της Folli Follie κατέγραψε χθες άνοδο 4,82%.

Η μετοχή της EFG Eurobank έκλεισε με κέρδη 0,06% στον απόηχο της συμφωνίας για την εξαγορά της τουρκικής Tekfenbank. Το άνοιγμα της περιόδου ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων Α΄ τριμήνου 2006 ξεκινά αυτή την εβδομάδα καθώς σήμερα ανακοινώνει τα αποτελέσματά της η Εurobank.

Οι προσυμφωνημένες συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στην πρώτη χρηματιστηριακή συνεδρίαση της εβδομάδας αφορούσαν τους εξής τίτλους: για τη μετοχή του Ατέρμονα άλλαξαν χέρια 330 μετοχές στα 1,17 ευρώ, για τη Δέλτα Συμμετοχών (Κ) είχαμε πακέτο των 109.500 τεμαχίων στα 12,90 ευρώ, για την Ελληνική Τεχνοδομική άλλαξε χέρια πακέτο των 100.000 τεμαχίων στα 8,96 ευρώ. Επίσης για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας μεταβιβάσθηκαν 54.723 τεμάχια στα 39,19 ευρώ, για τον τίτλο των ΚΑΕ είχαμε πακέτο των 181.888 τεμαχίων στα 15,20 ευρώ.

Ακόμη για τη Μέτκα έγινε πακέτο των 360.000 τεμαχίων στα 9,40 ευρώ, για τον κοινό τίτλο της Μηχανικής μεταβιβάσθηκαν 349.650 τεμάχια στα 3,64 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή