Διετές πρόγραμμα δράσης από τη Vivatria για αξιοποίηση των συνεργειών

Διετές πρόγραμμα δράσης από τη Vivatria για αξιοποίηση των συνεργειών

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επωνυμία Vivatria θα φέρει η ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών μετά τη συγχώνευση με απορρόφηση των εταιρειών Chipita International, Δέλτα Πρότυπος Βιομηχανία Γάλακτος, Goody’s και Γενική Τροφίμων. Το νέο σχήμα θα λειτουργεί από τον Ιούλιο, οπότε αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. H Vivatria για την επομένη διετία έχει καταρτίσει συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης, με έμφαση στην αξιοποίηση των συνεργειών που προκύπτουν στην κατεύθυνση περαιτέρω ανάπτυξης, το οποίο όμως δεν περιλαμβάνει «ενεργή δραστηριότητα εξαγορών», όπως επισημάνθηκε. Εν τω μεταξύ, στην παρούσα φάση η Chipita εξετάζει την επέκταση της παραγωγικής δραστηριότητας σε δύο ακόμη χώρες μέσω joint venture.

Το νέο όνομα της Δέλτα Συμμετοχών εκφράζει την έννοια της ευζωίας, τη δημιουργικότητα, τη ζωντάνια, ενώ συμπυκνώνει τη φιλοσοφία όλων των εταιρειών που δημιουργούν το νέο οικονομικό σχήμα, δήλωσαν χθες σε σχετική παρουσίαση ο πρόεδρος της Δέλτα Συμμετοχών κ. Δημ. Δασκαλόπουλος και ο πρόεδρος της Chipita κ. Σπ. Θεοδωρόπουλος. H επιλογή έγινε μεταξύ 3.000 προτάσεων και την όλη διαδικασία ανέλαβε η Altervision του ομίλου PRC Group.

Οπως αναφέρθηκε, η Vivatria θα αποτελεί την 35η εταιρεία τροφίμων στην Ευρώπη και τη μεγαλύτερη του κλάδου στην Ελλάδα, απασχολώντας 13.000 υπαλλήλους, με τα προϊόντα της να διανέμονται σε 29 χώρες. H δραστηριότητά της περιλαμβάνει συνολικά 14 κατηγορίες προϊόντων, με τα γαλακτοκομικά να συνεισφέρουν με 43% στη διαμόρφωση του κύκλου εργασιών, τα σνακς με 31%, την εστίαση με 18% και τα κατεψυγμένα με 8%.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Δασκαλόπουλος δήλωσε ότι η σχέση που έχουν οι εταιρείες που συγχωνεύονται με το λιανεμπόριο είναι ήδη «μεγάλη και σοβαρή» και με την ενοποιημένη εταιρεία δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στο επίπεδο της επικοινωνίας με τα σούπερ μάρκετ. Επιπλέον σημείωσε ότι η στρατηγική της εταιρείας για τα επόμενα δύο χρόνια δεν περιλαμβάνει ενεργή δραστηριότητα εξαγορών, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι ευκαιρίες πάντα παρουσιάζονται.

Η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη συγχώνευση αναμένεται περί τα μέσα Ιουνίου και υπολογίζεται ότι όλες οι διαδικασίες για τη λειτουργία της νέας εταιρείας θα έχουν ολοκληρωθεί τον Ιούλιο. Εν τω μεταξύ, μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται ότι η Chipita θα έχει καταλήξει σε δύο ακόμη χώρες όπου θα επεκταθεί παραγωγικά μέσω joint venture με τοπικές εταιρείες. Παράλληλα εξετάζει τη δημιουργία τρίτης παραγωγικής μονάδας στην Αίγυπτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή