Εξιχνιάστηκαν ηλεκτρονικές κλοπές τραπεζικών λογαριασμών μέσω Ρωσίας

Εξιχνιάστηκαν ηλεκτρονικές κλοπές τραπεζικών λογαριασμών μέσω Ρωσίας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις διαφορετικές υποθέσεις απάτης με διείσδυση σε υπολογιστικά συστήματα τραπεζών εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος ισάριθμων ατόμων. Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι τρεις Ελληνες από Αθήνα, Κόρινθο και Ηράκλειο Κρήτης είχαν καταφέρει να «σπάσουν» τους κωδικούς πελατών της ALPHA BANK και της Εθνικής Τράπεζας και να πραγματοποιήσουν τραπεζικές συναλλαγές μέσω λογαριασμών ανυποψίαστων πολιτών, από τους οποίους αφαίρεσαν σημαντικά χρηματικά ποσά, μεταφέροντάς τα σε προσωπικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Και στις τρεις υποθέσεις, η άκρη του νήματος, οι επικεφαλής της απάτης, βρίσκονται στη Ρωσία. Οι Ελληνες δράστες κρατούσαν για τον εαυτό τους μέρος των χρημάτων και τα υπόλοιπα τα έστελναν μέσω εταιρειών μεταφοράς συναλλάγματος στους συνεργούς τους στη Ρωσία. Από την αστυνομία δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο και οι τρεις να δρούσαν για το ίδιο κύκλωμα, χωρίς απαραιτήτως να το γνώριζαν. Τους τελευταίους τρεις μήνες πραγματοποίησαν τουλάχιστον έξι μεταφορές χρηματικών ποσών, πραγματοποιώντας αναλήψεις χιλιάδων ευρώ, το ακριβές ύψος των οποίων δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί, καθώς η έρευνα συνεχίζεται. Μάλιστα, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εκτιμούν ότι από την έρευνα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν θα προκύψουν σημαντικά στοιχεία για τη δράση τους και για τον αριθμό των θυμάτων τους. H έρευνα για τις υποθέσεις άρχισε έπειτα από καταγγελίες που έγιναν από τις τράπεζες αλλά και από στοιχεία που έφθασαν στη χώρα μας μέσω Ιντερπόλ. Τα όποια στοιχεία προκύψουν θα διαβιβασθούν στην Ιντερπόλ, καθώς η συγκεκριμένη μορφή απάτης εξελίσσεται σε μάστιγα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή