Η StealthGas ενίσχυσε τον στόλο της με τρία νέα πλοία μεταφοράς LPG

Η StealthGas ενίσχυσε τον στόλο της με τρία νέα πλοία μεταφοράς LPG

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απόκτηση τριών νέων πλοίων μεταφοράς LPG προχωρεί, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωσή της, η StealthGas, συμφερόντων της οικογένειας Βαφειά. Με την προσθήκη των νέων πλοίων, ο στόλος της εισηγμένης εταιρείας στο αμερικανικό χρηματιστήριο θ’ αποτελείται από 27 πλοία LPG, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 117.460 κυβικών μέτρων. Για την αγορά των νέων πλοίων θα δαπανηθούν συνολικά 38,2 εκατ. δολάρια.

Το πλοίο «Sir Ivor» θα παραδοθεί εντός του μήνα και θα χρονοναυλωθεί άμεσα έως τον Μάιο του 2009, με μηνιαίο αντίτιμο 163.636 δολαρίων. Το πλοίο έχει ναυπηγηθεί το 2003 και είναι χωρητικότητας 5.030 κυβικών μέτρων. Τα άλλα δύο πλοία είναι το «Lyne» και το «Gas Hope M», το οποίο θα μετονομαστεί σε «Gas Nemesis». Το πρώτο ναυπηγήθηκε το 1996 και θα κοστίσει 11 εκατ. δολάρια, ενώ θα χρονοναυλωθεί για το ίδιο χρονικό διάστημα με το «Sir Ivor» και με το ίδιο ποσό. Αντίστοιχα, το «Gas Nemesis», ναυπηγηθέν το 1995, στοίχισε στη StealthGas 10,5 εκατ. δολάρια.

Πιστοληπτική ικανότητα

Η χρηματοδότηση της αγοράς των τριών νέων πλοίων θα επιτευχθεί μέσω ενός νέου προγράμματος πιστώσεων, που συμφώνησε η διοίκηση της StealthGas με τη Fortis Bank. Το νέο πρόγραμμα αυξάνει την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας έως και τα 79,85 εκατ. δολάρια, έναντι των 50,4 εκατ. δολαρίων, τα οποία αξιοποιήθηκαν πλήρως για την επέκταση του στόλου της StealthGas. Με βάση τους όρους του νέου δανείου, η αποπληρωμή θα γίνει σε διάστημα 10 ετών. Σημειώνεται ότι η πιο πρόσφατη αγορά της Steal-thGas πραγματοποιήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου και αφορούσε το πλοίο «Gas Fortune», το οποίο είχε κοστίσει 9,5 εκατ. δολάρια. Μάλιστα, το πλοίο δεν περιλαμβάνονταν στα δέκα πλοία που προστέθηκαν εν τέλει στον στόλο της StealthGas, με βάση το ενημερωτικό δελτίο που είχε καταθέσει η εταιρεία, στο πλαίσιο της εισαγωγής της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή